6.590 kilo strandafval verzameld

zondag, 25 augustus 2013 13:01

6.590 kilo strandafval verzameld tijdens MyBeach Cleanup Challenge - Stichting De Noordzee ruimt in 24 dagen hele Noordzeekust op - Samen met 563 vrijwilligers heeft het team van Stichting De Noordzee in de maand augustus de héle Noordzeekust opgeruimd.

Lees meer: 6.590 kilo strandafval verzameld

   

Betere aanpak oliebestrijding Waddenzee

donderdag, 28 februari 2013 10:46

Rijkswaterstaat, de Waddenvereniging en het Programma naar een rijke Waddenzee hebben een nieuw instrument gemaakt om de Waddenzee beter te beschermen tegen een olie-incident: het Ecologisch spoorboekje voor oliebestrijding Waddenzee.

Lees meer: Betere aanpak oliebestrijding Waddenzee

   

Drugs en kalmeringsmiddelen in oppervlaktewater

woensdag, 25 mei 2011 18:42

In het oppervlaktewater van de Rijn en de Maas zijn zeer lage concentraties van amfetaminen, slaap- en kalmeringsmiddelen, opiaten en cocaïne aangetoond. Deze stoffen vallen onder de Opiumwet.

Lees meer: Drugs en kalmeringsmiddelen in oppervlaktewater

   

Nederlandse meertjes schoner dan vroeger

zondag, 26 september 2010 17:45

Biologen van de Universiteit Utrecht hebben voor het eerst laten zien hoe de ecologische staat van Nederlandse meertjes in de afgelopen honderden jaren is veranderd. Anders dan verwacht blijken de meertjes in sommige gevallen vroeger vuiler te zijn geweest dan nu.

Lees meer: Nederlandse meertjes schoner dan vroeger

   

Dichten olielek BP is mislukt

woensdag, 12 mei 2010 08:29

De voornaamste oplossing van olieconcern BP om de steeds groter wordende olieramp in de Golf van Mexico op korte termijn te bestrijden, is mislukt. BP wilde een trechtervormige stalen constructie over het lek op de zeebodem plaatsen om zo de olie op te vangen, maar technische tegenvallers maakten dit onmogelijk.

Lees meer: Dichten olielek BP is mislukt

   

'Afvalwater wordt belangrijke energie- en grondstoffenbron'

maandag, 16 november 2009 17:05

Afvalwater is geen nutteloos restproduct maar een bron van waardevolle grondstoffen en energie. Vooral ontwikkelingslanden kunnen van die nieuwe visie profiteren. Dat stelt prof.dr.ir. Jules van Lier in zijn intreerede aan de TU Delft op woensdag 18 november.

Lees meer: 'Afvalwater wordt belangrijke energie- en grondstoffenbron'