Meest vervuilde rivier van Nederland weer schoon

woensdag, 27 april 2011 22:20

Onlangs is de Hollandsche IJssel, de rivier die lange tijd bekend stond als de meest vervuilde in Nederland, opgeleverd als mooie, schone rivier in het Groene Hart. Staatssecretaris Atsma (Infrastructuur en Milieu) verrichtteop 21 april 2011 de slothandeling van de sanering en herinrichting van de rivier.

Lees meer: Meest vervuilde rivier van Nederland weer schoon

   

De Roombeek stroomt weer door Enschede

vrijdag, 29 oktober 2010 15:20

De aanleg van de Roombeek, in de gelijknamige wijk in Enschede, laat zien wat voor winst er te halen is als waterschap en gemeente van begin af aan samen optrekken. Er is geen last meer van overtollig regenwater, de beek geeft dynamiek in de wijk en verbindt zelfs mensen met elkaar.

Lees meer: De Roombeek stroomt weer door Enschede

   

Grevelingenmeer weer overlaten aan elementen

vrijdag, 22 oktober 2010 12:44

Het Grevelingenmeer moet weer een open verbinding krijgen met de Noordzee en het rivierengebied. Eb en vloed zullen worden aangewend om getijenergie op te wekken.

Lees meer: Grevelingenmeer weer overlaten aan elementen

   

Fietsen voor wereldwijde waterproblematiek

maandag, 28 juni 2010 22:04

Achttien maanden en 30.000 kilometer lang op elkaar aangewezen tijdens ‘Cycle for Water’. Rotterdammers klimmen op de fiets voor wereldwijde waterproblematiek.

Lees meer: Fietsen voor wereldwijde waterproblematiek

   

De watervoetafdruk van België in kaart

zondag, 08 november 2009 10:32

WWF vzw en Ecolife vzw werken aan een studie om de watervoetafdruk van België in kaart te brengen. De watervoetafdruk is gebaseerd op het concept van 'virtueel' water. Dat is de hoeveelheid water die verbruikt wordt om een product tot stand te brengen. Neem bijvoorbeeld een kopje koffie. Die bevat 20 cl water, maar om die koffiebonen te telen, hadden de koffieplantjes veel water nodig: zo'n 140 liter voor één kopje koffie.

Lees meer: De watervoetafdruk van België in kaart

   

Rotterdam krijgt Nationaal Centrum voor Water

vrijdag, 06 november 2009 21:57

In Rotterdam verrijst in 2012 het Nationaal Centrum voor Water. Dertig partijen uit de watersector lanceerden woensdagavond in het stadhuis van Den Haag het project Dutch Delta Design 2012, dat ertoe moet leiden dat Nederland over drie jaar het mondiale kenniscentrum voor water en klimaat is.

Lees meer: Rotterdam krijgt Nationaal Centrum voor Water