Grote strand schoonmaak

vrijdag, 26 juli 2013 11:09

Langs de Noordzeekust liggen er per honderd meter gemiddeld 450 stuks afval. Denk aan touwen en netten, plastic zakken, flessendoppen en sigarettenpeuken. Het gaat om zo'n 1,5 miljoen afval items over de gehele Nederlandse kust.

Lees meer: Grote strand schoonmaak

   

Tweede lichting steuren succesvol uitgezet in Waal

maandag, 25 juni 2012 11:46

Na de eerste uitzetting van 17 Atlantische steuren in mei dit jaar, zijn vandaag nog eens 30 soortgenoten succesvol vrij gelaten in de Waal bij Nijmegen.

Lees meer: Tweede lichting steuren succesvol uitgezet in Waal

   

Open Haringvliet levert geld op

vrijdag, 10 december 2010 17:20

Wanneer het Haringvliet een open verbinding krijgt met de Noordzee, levert dat naar verwachting  jaarlijks minimaal 500 miljoen euro aan extra opbrengsten op. De zee-arm is nu nog volledig afgesloten.  Dat blijkt uit een studie van de Wagenigen Universiteit in opdracht van het Wereld Natuur Fonds (WNF).

Lees meer: Open Haringvliet levert geld op

   

Koersen naar een natuurlijke Noordzee

vrijdag, 12 november 2010 10:13

In Europa is in de Kaderrichtlijn Marien vastgelegd dat de Europese zeeën de komende jaren schoner en gezonder moeten worden. De landen moeten streven naar een zogenaamde Goede Milieutoestand (GMT).

Lees meer: Koersen naar een natuurlijke Noordzee

   

Wereld oceanen dag in Rotterdam

vrijdag, 04 juni 2010 11:38

Na het grote succes van World Ocean Day (WOD) 2009 in Rotterdam op de officiële internationale UN-dag van 8 juni, zal dit jaar op zondag 6 juni een congres ter gelegenheid van World Ocean Day Rotterdam opnieuw plaatsvinden in Diergaarde Blijdorp.

Lees meer: Wereld oceanen dag in Rotterdam

   

Film toont crisis in de oceanen

vrijdag, 20 november 2009 01:18

Filmhuis Den Haag draait vanaf donderdag 26 november de documentaire 'The End of the Line'. In deze schokkende documentaire krijgt de kijker te zien dat de visvoorraden in snel tempo verdwijnen door het op grote schaal overbevissen van soorten, zoals blauwvintonijn en kabeljauw.

Lees meer: Film toont crisis in de oceanen

   

Zeeland 100 jaar na de watersnoodramp

donderdag, 05 november 2009 18:16

Op woensdag 18 november a.s. krijgen minister Plasterk (OCW) en de Commissaris van de Koningin Karla Peijs in het Topshuis bij Neeltje Jans uitzicht op hoe de delta van de toekomst eruit gaat zien. Dit gebeurt tijdens de uitreiking van de Delta Water Award aan één van de zes genomineerde teams van jonge wetenschappers.

Lees meer: Zeeland 100 jaar na de watersnoodramp