Omstreden kleurstoffen

maandag, 01 augustus 2016 08:37

Ook Xenos stopt met omstreden kleurstoffen - ‘Southampton Six’ gelinkt aan hyperactiviteit en slechtere schoolprestaties - Na Action, Lidl, Albert Heijn en Jumbo, stopt nu ook Xenos met het gebruik van de omstreden kleurstoffen van de Southampton Six.

Lees meer: Omstreden kleurstoffen

   

Voedsel Anders Conferentie 2016

zaterdag, 16 januari 2016 11:59

Op naar een duurzaam en eerlijk voedsel- en landbouwsysteem - Vele mensen bouwen in Nederland en België aan veranderingen op het gebied van landbouw en voedsel. Die zijn hard nodig, want het huidige model put de aarde uit en veroorzaakt een flink deel van de uitstoot van broeikasgassen.

Lees meer: Voedsel Anders Conferentie 2016

   

Europarlement voor oorsprong vlees op voedseletiketten

woensdag, 18 februari 2015 17:39

Op initiatief van de Groenen wil het Europarlement dat op de etiketten van voedsel waar vlees in verwerkt zit, vermeld wordt waar dat vlees vandaan komt.

Lees meer: Europarlement voor oorsprong vlees op voedseletiketten

   

Europeanen krijgen zonder het te weten glyfosaat binnen

vrijdag, 14 juni 2013 11:17

Uit onderzoek van Milieudefensie en Friends of the Earth Europe in achttien Europese landen blijkt dat mensen het gif glyfosaat in hun lichaam hebben. Bij vijf van de acht Nederlandse proefpersonen zijn resten van het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat in de urine gevonden.

Lees meer: Europeanen krijgen zonder het te weten glyfosaat binnen

   

Groenten en fruit zonder landbouwgif

maandag, 11 februari 2013 19:14

Steeds meer groenten en fruit in supermarkt zonder landbouwgif. Gifvrij produceren goed mogelijk, maar nog lang niet de norm. De jaarlijkse Gifmeter van Milieudefensie en foodwatch laat zien dat groente en fruit zonder landbouwgif in de supermarkt goed mogelijk is, maar helaas nog lang niet de norm.

Lees meer: Groenten en fruit zonder landbouwgif

   

Palingvangstverbod voor dioxine vervuilde wateren

woensdag, 19 januari 2011 00:06

Er komt een vangstverbod voor palingvissers in gebieden waar de paling sterk vervuild is met dioxine en dioxineachtige verbindingen zoals PCB's (polychloorbifenylen). De paling in deze gebieden bevat te veel van deze schadelijke stoffen en mag op basis van voedselveiligheidsnormen niet in de handel worden gebracht.

Lees meer: Palingvangstverbod voor dioxine vervuilde wateren

   

Betere communicatie over gezondheidsrisico’s van biologische producten.

dinsdag, 15 december 2009 00:23

Biologische sector heeft baat bij betere communicatie over gezondheidsrisico’s van biologische producten. Onderzoekers van Wageningen UR Livestock Research en Plant Research International (beide onderdeel van Wageningen University and Research centre) bepleiten een betere communicatie over mogelijke voedselveiligheidsrisico's van biologische producten.

Lees meer: Betere communicatie over gezondheidsrisico’s van biologische producten.

   

Soja bedreigt milieu en gezondheid

maandag, 30 november 2009 10:30

Tegenwoordig zijn er sojaversies van elk soort vlees te koop — van hotdogs tot kippenvleugels. Voor mensen met een lactoseallergie is er soja-ijs en soja melk. En voor een snelle energieboost is er zelfs een soja snoepreep.

Lees meer: Soja bedreigt milieu en gezondheid