Aldi verkocht XXL plofkipschnitzels als ‘verantwoord’

woensdag, 15 november 2017 10:45

Aldi heeft in haar campagne ‘verantwoord & voordelig’ XXL kipschnitzels, die gemaakt zijn van plofkip, als ‘verantwoord’ verkocht. Dit erkent Aldi na een klacht van foodwatch.

Lees meer: Aldi verkocht XXL plofkipschnitzels als ‘verantwoord’

   

Biologische koeien nog steeds in gevaar

maandag, 05 december 2016 10:39

In het fosfaatdebat op 1 december in de Tweede Kamer pleitten vrijwel alle partijen voor het ontzien van grondgebonden bedrijven. Zij vinden het terecht dat boeren die alle mest op eigen grond kunnen aanwenden, gespaard worden.

Lees meer: Biologische koeien nog steeds in gevaar

   

Ontlasting als bron voor bemesting

dinsdag, 01 april 2014 09:07

Biologische telers experimenteren met humane ontlasting als bron voor bemesting - Bionext start met de inzameling van urine en ontlasting van biologische consumenten.

Lees meer: Ontlasting als bron voor bemesting

   

‘die gekke-groente-soepen gaan er komen!’

dinsdag, 25 februari 2014 00:00

Crowdfunding Kromkommer succesvol: ‘die gekke-groente-soepen gaan er komen!’ - Na 42 dagen ‘crowdfunden’ heeft Kromkommer het doelbedrag van €25.000 gehaald om soep van gekke groente te gaan maken.

Lees meer: ‘die gekke-groente-soepen gaan er komen!’

   

Het paardenvleesschandaal

dinsdag, 19 maart 2013 09:40

Het paardenvleesschandaal overwinnen met gratis servicenummers - In de nasleep van het bekende Europese paardenvleesschandaal wordt opnieuw duidelijk dat consumenten in toenemende mate hun vertrouwen in de internationale voedselindustrie verliezen.

Lees meer: Het paardenvleesschandaal

   

'Kip van morgen' weinig beter voor dier of milieu

woensdag, 27 februari 2013 20:43

Milieudefensie ziet weinig vooruitgang in 'de kip van morgen', het antwoord op de plofkip waarmee de supermarkten en de pluimveesector vandaag naar buiten zijn gekomen. Met deze nieuwe productiestandaard wil de pluimveesector zowel op gebied van dierenwelzijn als duurzaamheid beter presteren.

Lees meer: 'Kip van morgen' weinig beter voor dier of milieu

   

G20 bevestigt belang van landbouwontwikkeling en voedselzekerheid

woensdag, 20 juni 2012 17:39

In de slotverklaring van de G20 staan afspraken hoe de voedselzekerheid in de wereld is te verbeteren. Staatssecretaris Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I): ‘Om in de toekomst iedereen in de wereld te kunnen blijven voeden is nu actie nodig. Het verhogen van de landbouwproductie is hiervoor cruciaal.’

Lees meer: G20 bevestigt belang van landbouwontwikkeling en voedselzekerheid

   

Bananen en het Fairtrade keurmerk

donderdag, 14 juni 2012 08:42

1 op de 10 bananen in Nederland heeft het Fairtrade keurmerk van Max Havelaar. Fairtrade producten in Nederland steeds vanzelfsprekender:  20% groei in 2011.

Lees meer: Bananen en het Fairtrade keurmerk

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL