Handelsmodel gebaseerd op eerlijker verdeling van welvaart

woensdag, 12 juli 2017 16:13

Na Thailand en Sri Lanka zet Fair Trade Original een nieuwe handelsketen op in Indonesië. Het bedrijf zorgt voor meer lokale impact door fairtrade ingrediënten van boeren in het land van herkomst tot gereed product te laten verwerken.

Lees meer: Handelsmodel gebaseerd op eerlijker verdeling van welvaart

   

Eosta: "Bio in supermarkt hoeft niet verpakt te worden"

dinsdag, 13 september 2016 16:44

Maar verpakkingsexpert Paul Hendriks heeft plasticvrije opties als het tóch moet - In supermarkten liggen de gangbare appels los in bakken, terwijl biologische appels op kunststof schaaltjes met plasticfolie liggen.

Lees meer: Eosta: "Bio in supermarkt hoeft niet verpakt te worden"

   

Eat This Roadtrip

woensdag, 18 maart 2015 01:23

Heb jij een idee voor een good food actie? Loop je al tijden rond met die frustratie over een voedselprobleem? Pak dan nu je moment!

Lees meer: Eat This Roadtrip

   

Kromkommer en de soeplijn van gekke groente

vrijdag, 10 januari 2014 00:28

Kromkommer start crowdfunding voor een soeplijn van gekke groente. De jonge start-up Kromkommer zet zich in tegen voedselverspilling. Na een succesvol eerste jaar staat in 2014 een ambitieus doel op de agenda: het lanceren van een soeplijn gemaakt van afgekeurde groente.

Lees meer: Kromkommer en de soeplijn van gekke groente

   

Grootste misleider wint het "Gouden Windei"

donderdag, 19 september 2013 09:40

Foodwatch maakt de vijf genomineerden voor het Gouden Windei 2013 bekend. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de grootste misleider. Consumenten kunnen van 19 september tot en met woensdag 2 oktober hun stem uitbrengen via www.foodwatch.nl.

Lees meer: Grootste misleider wint het "Gouden Windei"

   

Bedrijven weren plofkip uit kantine

donderdag, 01 november 2012 13:17

Toyota, Unilever, ABN AMRO, Struik en Siemens weren plofkip uit de bedrijfskantine. Wakker Dier schreef ruim 30 toonaangevende Nederlandse ondernemingen aan, met de vraag de plofkip in de kantine te vervangen door kip met minimaal 1 Beter Leven ster.

Lees meer: Bedrijven weren plofkip uit kantine

   

Gekweekte pangasius met ASC-keurmerk

woensdag, 26 september 2012 22:55

De eerste verantwoord gekweekte pangasius met ASC-keurmerk is nu verkrijgbaar. Vanaf vandaag is pangasius te koop met het onafhankelijke keurmerk van de Aquaculture Stewardship Council (ASC) voor verantwoord gekweekte vis.

Lees meer: Gekweekte pangasius met ASC-keurmerk

   

“food activisme” onder Nederlandse jongeren

woensdag, 21 september 2011 14:28

Youth Food Movement viert twee jaar “food activisme” onder Nederlandse jongeren. Vandaag is het precies twee jaar geleden dat de aftrap werd gegeven voor de Nederlandse Youth Food Movement (YFM). Een jongerenorganisatie die strijd voor een beter, schoner en eerlijker systeem voor voedselproductie en consumptie.

Lees meer: “food activisme” onder Nederlandse jongeren

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL