Youth Food Movement krijgt een nieuwe naam: Slow Food Youth Network

zaterdag, 29 april 2017 08:59

Nederlandse YFM sluit aan bij internationaal netwerk -  Youth Food Movement (YFM) heet vanaf 29 april 2017 Slow Food Youth Network (SFYN).

Lees meer: Youth Food Movement krijgt een nieuwe naam: Slow Food Youth Network

   

Doelstelling inkoop van verantwoorde soja niet gehaald

vrijdag, 14 oktober 2016 09:55

De doelstelling van Nederland voor de inkoop van verantwoorde soja is niet gehaald: slecht 34% van de beoogde 100% voldeed in 2015 aan de duurzaamheidsstandaard RTRS[i] of gelijkwaardige standaarden.

Lees meer: Doelstelling inkoop van verantwoorde soja niet gehaald

   

Stenenactie Greenpeace niet gevaarlijk

woensdag, 08 juli 2015 10:22

Greenpeace blij maar niet verrast: rechter vindt stenenactie niet gevaarlijk - Milieuorganisatie noemt kort geding ‘rookgordijn’ - De uitspraak in het kort geding dat vissers hadden aangespannen tegen Greenpeace wegens het plaatsen van zwerfkeien in natuurgebied de Klaverbank, in de Noordzee, is volgens de organisatie ‘mooi en geen verrassing’.

Lees meer: Stenenactie Greenpeace niet gevaarlijk

   

Eerste Bewuste Visweek van start

dinsdag, 10 september 2013 14:33

Consumenten kunnen deze week niet om een keuze voor bewuste vis heen. Van 9 tot en met 15 september is het Bewuste Visweek, een initiatief van Het Wereld Natuur Fonds (WNF), Marine Stewardship Council (MSC) en de Aquaculture Stewardship Council (ASC).

Lees meer: Eerste Bewuste Visweek van start

   

Nederlands verbod op landbouwgif nodig

vrijdag, 15 maart 2013 23:23

PvdD dringt aan op maatregelen tegen bijensterfte. Nu de Europese Unie weigert om gevaarlijke bestrijdingsmiddelen te verbieden om bijensterfte tegen te gaan, moet Nederland zelf de giftige neonicotinoїden en fipronil verbieden.

Lees meer: Nederlands verbod op landbouwgif nodig

   

Soja een van de hoofdoorzaken van ontbossing.

maandag, 22 oktober 2012 08:39

Soja in het veevoer is een van de hoofdoorzaken van ontbossing in Zuid-Amerika. Uit onderzoek in opdracht van Milieudefensie is gebleken dat het gebruik van sojameel in veevoer een van de hoofdoorzaken is van de groeiende vraag naar soja.

Lees meer: Soja een van de hoofdoorzaken van ontbossing.

   

Misverstanden over plantaardige vleesvervangers

donderdag, 18 oktober 2012 09:32

Plantaardige vervangers van vlees zijn voedingskundig een volwaardig alternatief voor vlees. Toch denken nog veel mensen dat dit niet zo is, zo blijkt uit onderzoek van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal uitgevoerd onder ruim 1000 huishoudens door onderzoeksbureau GfK.

Lees meer: Misverstanden over plantaardige vleesvervangers

   

WNF: 'duurzame consumptie paling bestaat niet'

maandag, 23 mei 2011 15:12

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) steunt de klacht die door Greenpeace wordt ingediend tegen de Stichting Duurzame Paling (DUPAN) bij de Reclame Code Commissie. 

Lees meer: WNF: 'duurzame consumptie paling bestaat niet'

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL