Bio BTW vrij gaat Europees!

De succesvolle burgerpetitie voor een verlaging van het 6% btw tarief op biologische producten gaat Europa in. Dat werd bekend gemaakt in het VARA radioprogramma Vroege Vogels.

Via de website www.organicpetition.eu kunnen alle burgers van de individuele lidstaten de petitie tekenen. Bij het bereiken van 1 miljoen geldige handtekeningen zal deze petitie aan het Europees Parlement aangeboden worden. De Nederlandse bijdrage is nu al 170.000 handtekeningen.

De Nederlandse petitieactie zet deze stap naar Brussel omdat btw verlaging alleen daar besloten kan worden EN omdat het biologische certificerings- en regelsysteem uiteindelijk een Europees geldend systeem is.

Leo Dijkgraaf, initiatiefnemer van de acties: “Biologisch moet logischer wijze betaalbaarder zijn dan niet-biologisch. Betaalbaarder bio zal tot schaalvergroting kunnen leiden in de biologisch sector waardoor de prijzen ook op natuurlijke wijze door een grotere productie omlaag gaan”.

Peter Jens van Biologica, mede-initiatiefnemer van de Europese actie: “Het biologische systeem is vooral een systeem dat de relatie tussen boeren en burgers, zonder al te veel buitenlui, vastlegt. Het is dan ook vanzelfsprekend dat burgers zich verenigen en daar druk uit oefenen waar zaken echt besloten worden. Het is te verwachten dat alle zusterorganisaties van Biologica zich inspannen voor het activeren van hun achterbannen in hun land”.
Bron: Bio BTW vrij en Biologica