Meer geld voor onderzoek biologische landbouw

dinsdag, 13 september 2016 16:51

De komende jaren komt er meer geld beschikbaar voor gefundeerd onderzoek om de biologische landbouw te stimuleren.

Lees meer: Meer geld voor onderzoek biologische landbouw

   

Veel bodem op Dag van de Bodembeleving

maandag, 24 augustus 2015 22:43

Op Zondag 6 september is in park Sonsbeek de landelijke Dag van de Bodembeleving. De dag wordt georganiseerd door gemeente Arnhem samen met provincie Gelderland, Groen Arnhem, het Nederlands Watermuseum en de Molenplaats.

Lees meer: Veel bodem op Dag van de Bodembeleving

   

Vijftien acties in aanloop naar Wereldvoedseldag

vrijdag, 26 september 2014 10:18

Over een kleine maand is het Wereldvoedseldag, een dag om extra aandacht te besteden aan ons voedselsysteem. In 2050 willen we negen miljard monden voeden op een duurzame manier. Daarvoor is het nodig om elkaar op positieve wijze te inspireren om anders met ons eten om te gaan!

Lees meer: Vijftien acties in aanloop naar Wereldvoedseldag

   

Oesterriffen, kustverdediging en voedselproductie

vrijdag, 30 november 2012 13:08

Bangladesh bewijst het potentieel van oesterriffen voor de kustverdediging en voedselproductie. Royal HaskoningDHV, het Marine Science & Fisheries Instituut (Universiteit van Chittagong, Bangladesh), IMARES en LEI (beide onderdeel van Wageningen UR) presenteerden de eerste resultaten van het pilotproject ECOBAS in Bangladesh:

Lees meer: Oesterriffen, kustverdediging en voedselproductie

   

Noord-Beveland wint Schoonste Strand Verkiezing

woensdag, 05 september 2012 08:33

Noord-Beveland mag zich weer een jaar lang het Schoonste Strand van Nederland noemen. Na vorig jaar de titel af te moeten staan aan Sluis, hebben ze deze dit jaar weer heroverd. ANWB - directeur Guido van Woerkom overhandigde de gemeente vandaag de titel.

Lees meer: Noord-Beveland wint Schoonste Strand Verkiezing

   

Earth Hour: oproep voor leefbaarheid aarde

zaterdag, 18 februari 2012 13:50

WNF: ‘Doe 31 maart ook mee aan de grootste campagne voor de aarde’. Earth Hour hult de wereld uur in het donker als oproep voor de leefbaarheidvan de aarde. Wereldwijd doven tijdens Earth Hour op zaterdag 31 maart om 20.30 uur weer miljoenen huizen, bedrijven en beroemde bouwwerken het licht om aandacht te vragen voor de leefbaarheid van onze aarde.

Lees meer: Earth Hour: oproep voor leefbaarheid aarde

   

Slap klimaatakkoord door gebrek aan ambitie

dinsdag, 13 december 2011 09:52

Na twee weken van onderhandelen en een verlenging van anderhalve dag hebben regeringen weer gefaald in het maken van harde afspraken om klimaatverandering aan te pakken. In het Zuid-Afrikaanse Durban werd een slap akkoord bereikt.

Lees meer: Slap klimaatakkoord door gebrek aan ambitie

   

Klimaattop moet gevaarlijke opwarming voorkomen

maandag, 28 november 2011 12:25

De VN-klimaattop in het Zuid-Afrikaanse Durban moet het fundament leggen voor een nieuw mondiaal klimaatverdrag, als opvolger van het huidige Kyoto-protocol dat na 2012 afloopt. Als de wereld er niet in slaagt om afspraken over CO2-reductie dreigt klimaatverandering uit de hand te lopen.

Lees meer: Klimaattop moet gevaarlijke opwarming voorkomen

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL