Vandaag hoger beroep Milieudefensie in rechtszaak voor gezonde lucht

maandag, 18 februari 2019 13:55

Vandaag dient het hoger beroep in de rechtszaak voor gezonde lucht die Milieudefensie aanspande tegen de Nederlandse staat. Milieudefensie vindt, samen met veel Nederlanders, dat de overheid veel te weinig doet om voor betere luchtkwaliteit te zorgen.

Lees meer: Vandaag hoger beroep Milieudefensie in rechtszaak voor gezonde lucht

   

Klimaatparade voor Parijs

vrijdag, 27 november 2015 14:43

'Wij zijn niet te stoppen, klimaatverandering wel'. Met deze slogan start zondagmiddag (29 november 2015) op het Museumplein in Amsterdam een grote mars voor het klimaat. Het moet een bonte optocht van mensen worden, georganiseerd door een coalitie van organisaties als Greenpeace, WISE, Milieudefensie en Oxfam Novib.

Lees meer: Klimaatparade voor Parijs

   

Voor veevoer wordt nog steeds op grote schaal oerwoud gekapt

woensdag, 11 november 2015 10:25

Milieudefensie wil dat Nederlandse veevoerbedrijven stoppen met import van soja- en palmproducten en kiezen voor regionaal veevoer. Uit onderzoek van Alterra en Livestock Research, onderzoeksinstituten van Wageningen University and Research centre, blijkt dat,

Lees meer: Voor veevoer wordt nog steeds op grote schaal oerwoud gekapt

   

Populaties wilde dieren in zee gehalveerd

woensdag, 16 september 2015 09:17

Het leven in de oceanen is de afgelopen veertig jaar alarmerend afgenomen. De populaties vissen, zeezoogdieren, reptielen en zeevogels in en rond zee zijn met gemiddeld 49 procent gedaald.

Lees meer: Populaties wilde dieren in zee gehalveerd

   

Greenpeace bouwt vissenparadijs op de Klaverbank

dinsdag, 12 mei 2015 14:27

Greenpeace is vandaag begonnen met de aanleg van een ‘vissenparadijs’ in het natuurgebied de Klaverbank in de Noordzee. Uit protest tegen het gebrek aan daadkracht van de Nederlandse regering om de Noordzeenatuur te beschermen, legt de organisatie een aantal grote zwerfkeien op de zeebodem.

Lees meer: Greenpeace bouwt vissenparadijs op de Klaverbank

   

Niet te vroeg juichen over daling ontbossing

vrijdag, 28 november 2014 11:25

De ontbossing in het Amazonegebied is volgens de Braziliaanse overheid de afgelopen twaalf maanden met achttien procent gedaald.

Lees meer: Niet te vroeg juichen over daling ontbossing

   

Biodiversiteit op aarde in veertig jaar gehalveerd

dinsdag, 30 september 2014 08:17

De populaties wilde dieren zijn de afgelopen veertig jaar wereldwijd met gemiddeld 52 procent afgenomen. Belangrijkste oorzaken zijn vernietiging van leefgebied, jacht, stroperij en overbevissing.

Lees meer: Biodiversiteit op aarde in veertig jaar gehalveerd

   

Uitreiking prijsvraag Groen en Doen 2013

donderdag, 28 november 2013 13:14

De finale van Groen en Doen stond in het teken van de verdeling van 100.000 euro onder 8 vrijwilligersprojecten die zich inzetten voor natuur- en landschapsbeheer. Op 27 november was de uitreiking en werden de 3 hoofdprijswinnaars bekend gemaakt tijdens een feestelijke en leerzame bijeenkomst op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd.

Lees meer: Uitreiking prijsvraag Groen en Doen 2013

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL