Klimaatakkoord Parijs vergt ingrijpend beleid in Nederland

donderdag, 28 juli 2016 11:52

De afspraken in het klimaatakkoord van Parijs vragen een vérgaande vermindering van de uitstoot van broeikasgassen, ook in Nederland.  Dat kan met energiezuinige processen, meer hernieuwbare energie en minder aardgas, emissievrij vervoer, groene brandstoffen, en afvang en opslag van CO2.

Lees meer: Klimaatakkoord Parijs vergt ingrijpend beleid in Nederland

   

Plastic Soup Foundation opent jachtseizoen op zwerfafval

maandag, 20 april 2015 13:29

Heel Nederland kan mee jagen op www.trashhunters.org - Met mobiel in de hand en camera in de aanslag kan heel Nederland vanaf nu de strijd aangaan met zwerfafval.

Lees meer: Plastic Soup Foundation opent jachtseizoen op zwerfafval

   

Mens van plastic komt naar Tweede Kamer

woensdag, 08 oktober 2014 07:58

Stichting De Noordzee heeft in de Tweede Kamer een levensgroot standbeeld onthuld van een mens van plastic doppen, die gevonden zijn tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour in augustus van dit jaar.

Lees meer: Mens van plastic komt naar Tweede Kamer

   

Kwikverdrag goed nieuws voor Amazone

woensdag, 16 oktober 2013 08:26

Wereldwijd hebben inmiddels ruim 90 landen een internationaal verdrag getekend dat het gebruik van kwik moet uitbannen. Het Wereld Natuur Fonds (WNF) spreekt van een belangrijke, concrete stap.

Lees meer: Kwikverdrag goed nieuws voor Amazone

   

Gifklikker gelanceerd

zondag, 14 april 2013 09:21

Gifklikker gelanceerd. PvdD en Bollenboos openen meldpunt landbouwgif. Kamerlid Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren en Bram Verhave van Stichting Bollenboos hebben vanochtend het meldpunt Gifklikker gelanceerd op een bollenveld in Egmond aan den Hoef.

Lees meer: Gifklikker gelanceerd

   

Electronica en verwoesting Indonesisch eilanden

zaterdag, 24 november 2012 13:34

Elektronicafabrikanten dragen bij aan verwoesting Indonesisch eilanden. Door de winning van tin veranderen de Indonesische eilanden Bangka en Bilitung in maanlandschappen en sterven koraalriffen voor de kust, dit blijkt uit onderzoek van de Britse tak van Friends of the Earth, de internationale koepel van milieuorganisaties waarbij ook Milieudefensie is aangesloten.

Lees meer: Electronica en verwoesting Indonesisch eilanden

   

Europarlement: Maak werk van klimaatbeleid

dinsdag, 06 november 2012 16:42

De milieucommissie van het Europees Parlement wil dat de Europese Unie werk maakt van een ambitieuzer klimaatbeleid. Het moet z'n eigen doelen voor CO2-reductie verhogen en landen mogen niet langer met een veto klimaatbeleid blokkeren,

Lees meer: Europarlement: Maak werk van klimaatbeleid

   

Verankeren klimaatbeleid lastiger dan gedacht

donderdag, 11 oktober 2012 12:45

Renske den Exter is de winnaar van de Milieuscriptieprijs 2012. Gemeenten zijn nog steeds zoekende naar het juiste klimaatbeleid. Dit blijkt uit onderzoek van Renske den Exter, in het kader van haar afstuderen voor de opleiding Urban Environmental Management aan de Wageningen Universiteit.

Lees meer: Verankeren klimaatbeleid lastiger dan gedacht

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL