Derde klimaatakkoord in maand tijd een feit

zondag, 16 oktober 2016 19:00

Eerst ratificatie van het Parijsakkoord. Toen een overeenkomst over het compenseren van vliegtuigemissies. En nu ook een internationaal verdrag voor het uitfaseren van superbroeikasgassen.

Lees meer: Derde klimaatakkoord in maand tijd een feit

   

Earth Hour 2015 groot succes in Nederland

zondag, 29 maart 2015 11:18

Door het hele land is zaterdagavond klokslag halfnegen het licht een uur uitgegaan voor Earth Hour. Een record van bijna 140 beeldbepalende gebouwen dompelden zich in duisternis. In dorpen en steden waren allerlei activiteiten in het donker.

Lees meer: Earth Hour 2015 groot succes in Nederland

   

De wereld wil klimaataanpak, wereldleiders niet

zondag, 09 december 2012 12:47

De internationale gemeenschap is er op de klimaattop van de Verenigde Naties in Doha weer niet in geslaagd om geloofwaardige stappen te zetten die de opwarming van de aarde tegengaan.

Lees meer: De wereld wil klimaataanpak, wereldleiders niet

   

De 16e VN klimaattop in Cancún Mexico

vrijdag, 03 december 2010 20:38

In het Mexicaanse toeristenoord Cancún wordt op dit moment de 16e VN klimaattop gehouden. 190 landen proberen met elkaar tot een akkoord te komen over de aanpak van de klimaatverandering.

Lees meer: De 16e VN klimaattop in Cancún Mexico

   

Klimaattop Cancun

maandag, 29 november 2010 14:03

De 16e klimaatconferentie wordt gehouden onder auspiciën van de UNFCCC, ‘United Nations Framework Convention on Climate Change'. De verwachtingen over Cancun zijn gematigd. 

Lees meer: Klimaattop Cancun

   

Scholen gaan strijd aan in klimaatcompetitie

maandag, 15 november 2010 12:46

Dertig Nederlandse scholen voor voortgezet onderwijs en MBO gaan met elkaar de strijd aan voor een beter klimaat. Jongerenteams kunnen een budget krijgen van ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland om zelf een klimaatcampagne op te zetten. De campagne met de beste aanpak voor CO2-besparing wint een prijs.

Lees meer: Scholen gaan strijd aan in klimaatcompetitie

   

Huizinga wil hervorming klimaatpanel

vrijdag, 24 september 2010 12:04

Het internationale klimaatpanel IPCC moet voldoen aan de eisen van de tijd en professioneler gaan werken. Dat stelt minister Tineke Huizinga (Ruimte en Milieu) in reactie op twee recente onderzoeksrapporten over de werkwijze van het klimaatpanel. 

Lees meer: Huizinga wil hervorming klimaatpanel

   

Huizinga lanceert site klimaatgeld

vrijdag, 03 september 2010 12:51

Vanaf vandaag kan elke bezoeker van de site www.faststartfinance.org de besteding van de klimaatmiljarden volgen. Minister Tineke Huizinga van Ruimte en Milieu lanceerde de site tijdens een internationale klimaatbijeenkomst in Genève.

Lees meer: Huizinga lanceert site klimaatgeld

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL