Biodiversiteit

Nieuwe NGO Good Fish Foundation gaat VISwijzer uitbreiden

maandag, 01 december 2014 14:46

Good Fish Foundation en Stichting De Noordzee trekken samen op - Vanaf vandaag zal de nieuwe NGO Good Fish Foundation zich met behulp van de VISwijzer gaan inzetten voor wereldwijde verduurzaming van de vissector.

Lees meer: Nieuwe NGO Good Fish Foundation gaat VISwijzer uitbreiden

   

Op de bres voor bescherming Middellandse Zee

woensdag, 12 november 2014 11:20

Europarlementariër Anja Hazekamp op de bres voor bescherming Middellandse Zee. Middellandse Zee-gebieden waar minder vissen zwemmen dan biologisch verantwoord moeten worden afgesloten voor visserij.

Lees meer: Op de bres voor bescherming Middellandse Zee

   

Een op de vijf reptielen dreigt uit te sterven

vrijdag, 15 februari 2013 00:02

Negentien procent van alle reptielen ter wereld wordt met uitsterven bedreigd. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van de Zoological Society of London (ZSL) in samenwerking met de International Union for Conservation of Nature (IUCN).

Lees meer: Een op de vijf reptielen dreigt uit te sterven

   

Mariene meren en biodiversiteit

vrijdag, 11 januari 2013 13:34

Nieuw ontdekte mariene meren bieden unieke kijk op ontstaan van biodiversiteit. Tot voor kort was er nog maar weinig bekend over mariene meren. Totdat Lisa Becking (Naturalis Biodiversity Center & IMARES) er twintig ontdekte en bestudeerde in Indonesië.

Lees meer: Mariene meren en biodiversiteit

   

Expeditie Borneo,160 nieuwe soorten

donderdag, 27 september 2012 15:47

Expeditie Borneo levert duizenden DNA-monsters en circa 160 nieuwe soorten op. Tijdens een grootschalige expeditie op Borneo hebben onderzoekers van de Maleisische natuurbeschermingsorganisatie Sabah Parks en Naturalis Biodiversity Center zo’n 3500 DNA-monsters verzameld van meer dan 1400 soorten.

Lees meer: Expeditie Borneo,160 nieuwe soorten

   

Sloten belangrijk voor biodiversiteit

woensdag, 27 juni 2012 16:13

Het proefschrift van Hester Soomers van de faculteit Geowetenschappen toont aan dat het transport van plantenzaden die zich aan de wind hebben aangepast, grotere afstanden afleggen via sloten dan via wind.

Lees meer: Sloten belangrijk voor biodiversiteit

   

Enquete i.h.k.v. WNF 50 jaar

zondag, 06 mei 2012 19:39

De zwarte ooievaar die weer broedt in Nederland, de steur die als vanouds paait in de Rijn, of tijdens een wandeling oog in oog staan met een eland in de Biesbosch. Als het aan de gemiddelde Nederlander ligt dan zijn deze uit Nederland verdwenen diersoorten binnen 50 jaar terug.

Lees meer: Enquete i.h.k.v. WNF 50 jaar

   

Zweedse korhoenders naar Nederland

donderdag, 26 april 2012 09:44

APS: Zweedse korhoenders moeten Nederlands icoon voor uitsterven behoeden. Het gaat slecht met de laatste populatie wilde korhoenders in Nederland. Een nieuw onderzoeksrapport van Alterra toont aan dat de populatie op de Sallandse Heuvelrug wellicht nog te redden is door het bijplaatsen van wilde korhoenders.

Lees meer: Zweedse korhoenders naar Nederland

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL