Plofkipcampagne gericht op Albert Heijn en Jumbo

dinsdag, 01 januari 2013 13:49

Wakker Dier is vanochtend de grootste campagne uit haar geschiedenis gestart, gericht tegen de plofkip bij Albert Heijn en Jumbo. Op TV, radio, billboards en in kranten zal komende weken de kritiek op deze twee grote plofkipverkopers te horen en te zien zijn.

Lees meer: Plofkipcampagne gericht op Albert Heijn en Jumbo

   

Nieuw fenomeen in goede doelen sector

zaterdag, 14 januari 2012 16:30

Een bijzondere fun deal in ruil voor een donatie aan een goed doel. Vandaag lanceert Cordaid Microkrediet een nieuw fenomeen in de goede doelen sector: Cordeals. De introductie van Cordeals haakt in op de trend dat Nederlanders steeds vaker online geld uitgeven aan fun aankopen.

Lees meer: Nieuw fenomeen in goede doelen sector

   

Jongeren roepen op tot duurzame educatie

donderdag, 17 november 2011 14:18

Jongeren roepen de Tweede Kamer op tot duurzame educatie. “Een groene generatie vraagt om duurzame educatie”. 27 Jongerenorganisaties scharen zich inmiddels achter deze campagne die 11 november jl. is gelanceerd.

Lees meer: Jongeren roepen op tot duurzame educatie

   

Meer dan 1 miljard economische winst

maandag, 17 oktober 2011 11:47

Een groene leefomgeving levert Nederland meer dan 1 miljard economische winst op. Investeringen in voldoende en goed groen kan in Nederland leiden tot een economische meerwaarde die kan oplopen tot 1,3 miljard euro per jaar.

Lees meer: Meer dan 1 miljard economische winst

   

Mooie Maaltijd in ziekenhuis en zorginstelling

vrijdag, 24 september 2010 20:35

Mooie Maaltijd verovert terrein in ziekenhuis en zorginstelling. Op 174 locaties door heel Nederland staan proeverijen en biologische en streekgerechten op het menu.

Lees meer: Mooie Maaltijd in ziekenhuis en zorginstelling

   

Eén dierenwelzijnswet voor de hele EU?

zondag, 16 mei 2010 16:09

Het Europees parlement heeft ingestemd met een resolutie die vraagt dat er één dierenwelzijnswet komt voor de hele EU. De Europese Commissie moet hiertoe vóór 2014 een voorstel doen. Voorwaarden zijn dat er aan geïmporteerde producten dezelfde eisen worden gesteld als aan Europese zodat er sprake is van eerlijke concurrentie en dat het bestaande niveau van dierenwelzijn gehandhaafd wordt.

Lees meer: Eén dierenwelzijnswet voor de hele EU?

   

Pleidooi voor een duurzame veehouderij

woensdag, 28 april 2010 22:01

Noord-Brabant legt een beperking op aan de bouw van nieuwe megastallen. Hoewel dit besluit van historische betekenis kan zijn, is het niet meer dan een aarzelend begin. Demissionair minister Gerda Verburg drukte het optimisme direct de kop in door te verklaren dat er in andere delen van het land "nog best ruimte" kan zijn voor megastallen.

Lees meer: Pleidooi voor een duurzame veehouderij

   

Grootste groene gevel van Europa in Rotterdam

maandag, 22 februari 2010 14:35

Aan de parkeergarage Westblaak te Rotterdam komt de grootste groene gevel van Europa. Langs de verschillende zijvlakken en op de bovenste parkeerlaag wordt in totaal 5000m2 groene gevel aangelegd.

Lees meer: Grootste groene gevel van Europa in Rotterdam

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL