Uitspraak kort geding melkveehouders: deel van koeien van slacht gered

zondag, 14 mei 2017 08:42

Vandaag deed de rechter uitspraak in een kort geding dat De Natuurweide en Netwerk Grondig namens grondgebonden en biologische melkveehouders hebben aangespannen. Het geding betreft het fosfaatreductieplan.

Lees meer: Uitspraak kort geding melkveehouders: deel van koeien van slacht gered

   

10 dingen die je nooit meer hoeft te kopen

zaterdag, 23 november 2013 16:47

Niet–Winkeldag (30 november) -  Op 30 november is het de jaarlijkse Niet-Winkeldag. Netwerk Bewust Verbruiken moedigt iedereen aan om op die dag géén nieuwe dingen te kopen.

Lees meer: 10 dingen die je nooit meer hoeft te kopen

   

Koe dreigt uit Nederlandse weiland te verdwijnen

donderdag, 05 september 2013 10:46

Ongeveer 1 op de 3 Nederlandse melkkoeien graast nooit meer in een weiland. Als hier niets aan wordt gedaan zal dit aantal al in 2025 zijn verdubbeld, zo blijkt uit onderzoek van LEI Wageningen UR, uitgevoerd in opdracht van WSPA.

Lees meer: Koe dreigt uit Nederlandse weiland te verdwijnen

   

Bestrijdingsmiddelen en de grote bijensterfte

maandag, 11 februari 2013 19:57

Op woensdag 16 januari publiceerde de EFSA (European Food Safety Authority) een rapport waarin er opnieuw drie bestrijdingsmiddelen schadelijk zijn bevonden. Het gaat om de insecticiden Clothianidin, Imidacloprid en Thiamethoxam, welke jarenlang zijn toegelaten op de Europese markt.

Lees meer: Bestrijdingsmiddelen en de grote bijensterfte

   

Naturalis bereikt mijlpaal met 1 miljoen gedigitaliseerde objecten

dinsdag, 28 augustus 2012 09:21

In ruim één jaar tijd een miljoen insecten, slakken, vissen, planten en boeken digitaal registreren en fotograferen; het is Naturalis Biodiversity Center gelukt. Daarmee ligt de Collectie Digitalisering van Naturalis – een van de grootste digitaliseringsprojecten van natuurhistorische collecties ter wereld – op schema.

Lees meer: Naturalis bereikt mijlpaal met 1 miljoen gedigitaliseerde objecten

   

Eenvoudige en duidelijke regels bescherming plant en dier

zondag, 19 augustus 2012 09:45

De regels voor de bescherming van in het wild levende dieren en planten, Natura 2000-gebieden en voor de bossen worden eenvoudiger en duidelijker.

Lees meer: Eenvoudige en duidelijke regels bescherming plant en dier

   

Stop de plofkip!

zondag, 15 april 2012 15:14

Van alle dieren die in Nederland voor vlees worden gehouden, scoort het vleeskuiken het slechtst op dierenwelzijn. Deze zogenaamde ‘plofkip’ is ontstaan door jarenlang doorfokken op steeds goedkoper vlees.  In 6 weken tijd wordt een kuikentje van 50 gram afgemest tot vleeshomp van ruim 2,2 kilo.

Lees meer: Stop de plofkip!

   

Festival deBeschaving

maandag, 06 juni 2011 14:53

Wetenschap en muziek op de Uithof. Prof. dr. Frans de Waal (Primatologie, Emory University, VS) verzorgt de openingslezing van het festival deBeschaving. Hoe beschaafd zijn we eigenlijk? Wat kan de mens leren van onderzoek naar apen?

Lees meer: Festival deBeschaving

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL