Van Rotterdam naar Rome op gebruikte frituurolie

Duurzaam is beweging maar er moet nog veel gebeuren. Om dit duidelijk te maken organiseert The 7 Adventures de ‘Wonders of Waste’-rally. Op gebruikte frituurolie, die onderweg gratis moet worden verzameld, racen teams van Rotterdam naar Rome om mensen bewust te maken van duurzaamheid en om geld op te halen voor specifieke goede doelen.

Stichting Duurzaam Verder steunt dit initiatief en volgt wekelijks de perikelen van het team RoMe Producties. Wij roepen iedereen op hen te sponsoren. Garages, stel een auto tijdelijk beschikbaar! Alles wat u kunt missen - diensten, financiële bijdragen – het is meer dan welkom. Het is nodig. Uiteraard met zichtbaarheid als tegenprestatie. Op de auto, in de pers (Panorama verslaat de race, televisie is aanwezig), op meerdere blogs en in deze nieuwsbrief.

De brandstof moet gebruikte frituurolie zijn, waarmee we willen laten zien dat dit geen afval is. Frituurolie wordt nu vaak niet gerecycled, terwijl het een goede basis vormt voor een milieuvriendelijke brandstof. Frituurolie brandt bovendien veel zuiverder dan diesel en heeft vrijwel geen roetuitstoot. En vooral: Iedere liter frituurolie die in het riool terecht komt kost € 2,80 om te verwijderen. We hopen te bereiken dat frituurolie inzamelen net zo gewoon wordt, als het scheiden van glas en oud papier.

Het team
Het team bestaat uit Merijn, Robert, Juriaan en Samantha.
Merijn en Robert zijn samen videoproductiebedrijf RoMe Producties. Natuurlijk maken zij een videoverslag. Merijn (38) is daarnaast verantwoordelijk voor de marketing en sales bij een uitgeverij en is antropoloog en journalist. Hij heeft eens zijn auto in een ravijn gereden.
Robert (31) werkt bij de Sophia Vereeniging. Hij is Film- en Televisiewetenschapper en wil iets van Nabokov verfilmen. Hij rijdt het liefst géén auto.

Juriaan (25) werkt ook bij de Sophia Vereeniging, is half Italiaans en studeert Italiaanse taal en cultuur. Sinds kort heeft hij voor het eerst contact met zijn vader, die hij deze zomer gaat ontmoeten. Papa woont in Sicilië en misschien komt hij wel naar Rome. Juriaan heeft net zijn eerste rijles gehad en hij kan er nog niet veel van.

Samantha (38) woont in Londen en is geboren in Italië. Ze kan racen als de beste. De schokdempers van haar auto zijn constant aan vervanging toe. Naast professioneel fondsenwerver is ze psychoanalist en op detox-dieet.

De race is van 13 tot 16 mei. Ze hebben nog 2 weken de tijd om alles te regelen. Handen uit de mouwen dus! Help alstublieft en stuur uw reactie naar Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Kleine en grote giften, steunbetuigingen, frituurolie: alles is welkom.

Meer info over de race vind je op www.wondersofwaste.com

Over enkele dagen meer over de voorbereidingen en meldingen van de sponsors. Ciao