Zwaar verwaarloosde Spaanse circusdieren naar Stichting AAP

zondag, 04 maart 2018 12:13

“Leeuw Govani lag levend te vergaan” - Het is World Wildlife Day, een dag die dit jaar in het teken staat van grote katachtigen. Iconische dieren, die helaas ernstig te lijden hebben onder de mens. Zoals leeuwen Govani en Silas, en tijger Keni. Zij werden onlangs zwaar verwaarloosd aangetroffen in een vervuilde trailer van een bekend Spaans circus.

Lees meer: Zwaar verwaarloosde Spaanse circusdieren naar Stichting AAP

   

Red onze insecten

woensdag, 15 november 2017 10:47

Het aantal insecten in de natuur is dramatisch gedaald. Natuurmonumenten roept natuurliefhebbers op om hun stem te laten horen door de petitie te tekenen.

Lees meer: Red onze insecten

   

7000 kaarsen branden voor slachtoffers verre veetransporten

vrijdag, 26 augustus 2016 08:49

Maandagavond rond zonsondergang worden 7000 kaarsen ontstoken in de woorden ‘Dieren zijn geen vracht’ op het strand van IJmuiden, als een indringend protest tegen het dierenleed dat veroorzaakt wordt door verre veetransporten.

Lees meer: 7000 kaarsen branden voor slachtoffers verre veetransporten

   

Europa eist einde Japanse walvisjacht

donderdag, 28 juli 2016 12:36

PvdD-motie aangenomen: "Japanners moeten stoppen met de jacht op walvissen, anders heeft dat consequenties voor hun handelsrelatie met Europa"

Lees meer: Europa eist einde Japanse walvisjacht

   

Nederland pleit bij EU voor kortere duur veetransporten

vrijdag, 19 februari 2016 14:15

Nederland heeft er bij de Europese Commissie voor gepleit om de duur van veetransporten terug te brengen tot maximaal 8 uur. De Dierenbescherming is blij met deze oproep. In december organiseerden we nog een petitie tegen lange afstandstransporten van kalveren.

Lees meer: Nederland pleit bij EU voor kortere duur veetransporten

   

We gaan weer vogels tellen! 16 en 17 januari a.s

dinsdag, 01 december 2015 12:17

We gaan weer vogels tellen!

 

Doe ook mee met de Nationale Tuinvogeltelling op 16 en 17 januari a.s. - Op 16 en 17 januari aanstaande is het weer zo ver: de Nationale Tuinvogeltelling van Vogelbescherming Nederland. Tienduizenden mensen tellen in dat weekend de vogels in hun tuin en doen zo mee met het grootste burgeronderzoek van Nederland.

Lees meer: We gaan weer vogels tellen! 16 en 17 januari a.s

   

4 oktober is EetGeenDierendag

vrijdag, 25 september 2015 12:56

Zeven inspirerende EetGeenDierendag-menu’s van trendy foodbloggers - Wakker Dier heeft Werelddierendag omgedoopt tot EetGeenDierendag en roept iedereen op om die dag geen vlees te eten.

Lees meer: 4 oktober is EetGeenDierendag

   

Prinsjesdagoproep: stop walvissen- en dolfijnenslachtingen

dinsdag, 16 september 2014 16:48

Kamerlid Esther Ouwehand doet vandaag op Prinsjesdag een oproep om de gruwelijke walvisjacht en de dolfijnenslachtingen te stoppen. Op haar  jurk van  het eco-merk ArmedAngels is een bebloede harpoen en een dolfijnenvin in roodgekleurd water geborduurd.

Lees meer: Prinsjesdagoproep: stop walvissen- en dolfijnenslachtingen

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL