Op de broeikasfiets voor het klimaat

Kunstenaars gaan per broeikasfiets op de bres voor het klimaat. Tine Embrechts, Marie Vinck, Jelle Cleymans, Eva De Roovere en Steven Gabriels zijn kunstenaars met een missie. Ze willen een halt toeroepen aan de opwarming van de Aarde.

Daarom fietsen ze met een broeikasfiets van Blankenberge naar Antwerpen. Tijdens verschillende etappes vertellen ze waarom ze zich in het zweet trappen en wat ze doen tegen de opwarming van het klimaat.

Imaginaire kustlijn

Ook andere acteurs, muzikanten, schrijvers en stand-upcomedians trappen mee van Blankenberge naar Antwerpen. Elke dag leggen ze ongeveer 25 km af. De route volgt ongeveer de lijn die aangeeft waar binnen enkele honderden jaren de nieuwe kustlijn zal zijn, als we niet oppassen. Tijd dus om nu het tij te keren. Letterlijk.

De route

De broeikasfiets trapt van start op zondag 21 augustus in Blankenberge en trekt vervolgens langs Brugge (21/08 - 22/08), Aalter (22/08 – 23/08), Gent (23/08 - 24/08), Wetteren (24/08 - 25/08), Lokeren (25/08 - 26/08), Bornem (26/08 - 27/08). Op 27 augustus komt hij aan in Antwerpen, de dag voor de Cultuurmarkt.

Doe mee. Laat van je horen

Iedereen is welkom om de broeikasfietsers te vergellen tijdens hun rit. Kom met de fiets of met je step, of misschien kan je wel heel snel stappen. Volg de tocht van de Broeikasfiets op www.cultuurmarkt.be of op de Facebook fanpagina ‘de broeikasfiets’.
Bron: bewustverbruiken.org