Op de broeikasfiets voor het klimaat

dinsdag, 16 augustus 2011 14:36

Kunstenaars gaan per broeikasfiets op de bres voor het klimaat. Tine Embrechts, Marie Vinck, Jelle Cleymans, Eva De Roovere en Steven Gabriels zijn kunstenaars met een missie. Ze willen een halt toeroepen aan de opwarming van de Aarde.

Lees meer: Op de broeikasfiets voor het klimaat

   

Expositie ‘Abstraction of Destruction’

vrijdag, 25 februari 2011 11:36

De Amerikaanse fotograaf en milieuactivist J Henry Fair exposeert in Amsterdam met ‘Abstraction of Destruction’. De spectaculaire en kleurrijke luchtfoto’s tonen op het eerste gezicht prachtige, abstracte landschappen, maar tegelijkertijd ook de onmiskenbare milieuvervuiling.

Lees meer: Expositie ‘Abstraction of Destruction’

   

Groen Museum Rotterdam

maandag, 03 januari 2011 21:28

De jaren 80 en 90, een bron van kunst en de eerste voorzichtige stappen op het gebied van duurzaamheid. Bevlieging, inspiratie en hoop was toendertijd het inspirerende uitgangspunt, vandaag de dag is het begrip duurzaamheid nogal eens gedegradeerd tot de status van een "broodje kaas".

Lees meer: Groen Museum Rotterdam

   

Nils Norman 'Eetbaar Park'

donderdag, 14 oktober 2010 11:27

Een kunstwerk dat kritische kweekcultuur, sociale interactie en bovenal heerlijke groente en fruit oplevert. Dat heeft de Engelse kunstenaar Nils Norman ontworpen voor twee locaties in Den Haag; bij Amateurtuindersvereniging Nut en Genoegen en bij Stadsboerderij De Herweijerhoeve in het Zuiderpark.

Lees meer: Nils Norman 'Eetbaar Park'

   

IJsbergen met kunstwerken slaan op drift

dinsdag, 18 mei 2010 15:53

Het begin van een onzekere reis. Het grote moment voor de sculpturen van de Haagse kunstenaar Ap Verheggen is aangebroken: de ijsberg in Groenland waar hij ze in maart op heeft geïnstalleerd is losgeraakt.

Lees meer: IJsbergen met kunstwerken slaan op drift

   

DOEN | Materiaalprijs 2010

maandag, 17 mei 2010 17:48

Ontwerpen die bijdragen aan een duurzame samenleving. De DOEN | Materiaalprijs daagt beeldend kunstenaars, vormgevers, modeontwerpers en architecten in Nederland uit een blauwdruk voor de wereld van morgen te ontwerpen.

Lees meer: DOEN | Materiaalprijs 2010

   

Beeld op Groenlandse ijsberg

maandag, 15 maart 2010 17:13

Duurzaam drijvend project kan gevolgd worden tot ondergang. Nederlandse kunstenaar zet beeld op Groenlandse ijsberg. De Haagse beeldhouwer Ap Verheggen start deze maand met de eerste van vier kunstprojecten op locaties waar klimaatverandering grote invloed heeft.

Lees meer: Beeld op Groenlandse ijsberg

   

Zandkunstenaars, sculpturen en performances

woensdag, 11 november 2009 10:53

Zandkunstenaars werken aan creaties. Weer of geen weer, op de boulevard in Noordwijk is afgelopen zomer gewerkt aan enorme zandsculpturen. Het European Sand Sculpture Festival 2009 was een succesvol evenement.
Maar er is meer mogelijk met zand .... In Rusland zijn zandkunstenaars aktief die geen sculpturen maken maar de mooiste performances.

Lees meer: Zandkunstenaars, sculpturen en performances