Lucht moet gezonder

maandag, 08 augustus 2016 11:50

Nederlandse burgers leven korter en hebben meer kans op ziektes als astma en copd door te hoge concentraties fijnstof en stikstofdioxide. Op tal van plekken in Nederland is de luchtkwaliteit slechter dan de wettelijk afgesproken Europese normen.

Lees meer: Lucht moet gezonder

   

Scrub jij plasticvrij?

dinsdag, 29 november 2011 13:47

90 verzorgingsproducten met plastic gevonden. In minimaal 90 verzorgingsproducten die wij dagelijks gebruiken zit plastic, dat via de riolering in zee terechtkomt. De plastic deeltjes zijn schadelijk voor het zeeleven.

Lees meer: Scrub jij plasticvrij?

   

Buiten spelen zónder gif!

zaterdag, 12 februari 2011 16:34

De Partij voor de Dieren maakt zich ernstig zorgen over de gevolgen van het gifgebruik bij het onkruidbeheer van gemeenten voor de gezondheid van kinderen. De partij voert daarom actie om het gebruik van gif op schoolterreinen, kinderspeelplaatsen, parken en ander openbaar groen binnen de bebouwde kom aan banden te leggen.

Lees meer: Buiten spelen zónder gif!

   

Afname gifresten op groente en fruit stagneert

maandag, 01 november 2010 23:40

De jarenlange afname van gifresten op groente en fruit is tot stilstand gekomen. Vorig jaar werd de wettelijke norm vaker overschreden dan in 2008. Het aandeel groente en fruit met resten van bestrijdingsmiddelen nam in 2009 nauwelijks af.

Lees meer: Afname gifresten op groente en fruit stagneert

   

Week tegen Eenzaamheid

maandag, 27 september 2010 11:58

Eenzame mensen doen vaker contacten op via internet. Uit het vandaag publiek gemaakte onderzoek van TNS NIPO, uitgevoerd in opdracht van Coalitie Erbij, komt naar voren dat eenzame mensen vaker contact op doen met andere mensen via internet dan niet eenzamen.

Lees meer: Week tegen Eenzaamheid

   

Campagnes gezonder leven werken niet

dinsdag, 30 maart 2010 08:34

Investeren in gezondheid noodzakelijker dan ooit. Preventie en zorg leveren de samenleving veel op. Nederland moet blijven investeren in de gezondheid van burgers. Gezondheid is immers een groot goed.

Lees meer: Campagnes gezonder leven werken niet

   

Nationale bouwstop geitenhouderij, nu!

zondag, 13 december 2009 11:20

Wakker Dier in brandbrief aan minister: volg het goede Brabantse voorbeeld. Stichting Wakker Dier heeft vandaag in een brandbrief aan minister Verburg een uitbreidingsverbod gevraagd voor geiten- en schapenhouderijen in geheel Nederland.

Lees meer: Nationale bouwstop geitenhouderij, nu!

   

Q-koorts: drachtige geiten geruimd

zondag, 13 december 2009 11:17

De ministers Klink (VWS) en Verburg (Landbouw) hebben besloten dat drachtige geiten van gevaccineerde bedrijven op korte termijn moeten worden ‘geruimd’. Met deze maatregel willen zij de verspreiding van Q-koorts tegengaan.

Lees meer: Q-koorts: drachtige geiten geruimd

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL