Zwaar verwaarloosde Spaanse circusdieren naar Stichting AAP

zondag, 04 maart 2018 12:13

“Leeuw Govani lag levend te vergaan” - Het is World Wildlife Day, een dag die dit jaar in het teken staat van grote katachtigen. Iconische dieren, die helaas ernstig te lijden hebben onder de mens. Zoals leeuwen Govani en Silas, en tijger Keni. Zij werden onlangs zwaar verwaarloosd aangetroffen in een vervuilde trailer van een bekend Spaans circus.

Lees meer: Zwaar verwaarloosde Spaanse circusdieren naar Stichting AAP

   

Red onze insecten

woensdag, 15 november 2017 10:47

Het aantal insecten in de natuur is dramatisch gedaald. Natuurmonumenten roept natuurliefhebbers op om hun stem te laten horen door de petitie te tekenen.

Lees meer: Red onze insecten

   

Uitspraak kort geding melkveehouders: deel van koeien van slacht gered

zondag, 14 mei 2017 08:42

Vandaag deed de rechter uitspraak in een kort geding dat De Natuurweide en Netwerk Grondig namens grondgebonden en biologische melkveehouders hebben aangespannen. Het geding betreft het fosfaatreductieplan.

Lees meer: Uitspraak kort geding melkveehouders: deel van koeien van slacht gered

   

7000 kaarsen branden voor slachtoffers verre veetransporten

vrijdag, 26 augustus 2016 08:49

Maandagavond rond zonsondergang worden 7000 kaarsen ontstoken in de woorden ‘Dieren zijn geen vracht’ op het strand van IJmuiden, als een indringend protest tegen het dierenleed dat veroorzaakt wordt door verre veetransporten.

Lees meer: 7000 kaarsen branden voor slachtoffers verre veetransporten

   

Lucht moet gezonder

maandag, 08 augustus 2016 11:50

Nederlandse burgers leven korter en hebben meer kans op ziektes als astma en copd door te hoge concentraties fijnstof en stikstofdioxide. Op tal van plekken in Nederland is de luchtkwaliteit slechter dan de wettelijk afgesproken Europese normen.

Lees meer: Lucht moet gezonder

   

Europa eist einde Japanse walvisjacht

donderdag, 28 juli 2016 12:36

PvdD-motie aangenomen: "Japanners moeten stoppen met de jacht op walvissen, anders heeft dat consequenties voor hun handelsrelatie met Europa"

Lees meer: Europa eist einde Japanse walvisjacht