World Solar Challenge 2009: Japans team wint

De World Solar Challenge 2009 is door het Japanse team van de Tokai University gewonnen. Het Nuon Solar Team van de Delftse studenten behaalde de tweede plaats. De zonne-auto van de TU Delft is donderdag als tweede gefinisht in de World Solar Challenge in Australiƫ. De Nederlandse studenten moesten alleen een Japans team voor laten gaan.

De World Solar Challenge is een race van 3010 kilometer van Darwin naar Adelaide voor auto's die op zonne-energie rijden. De race begon zondag en na een dag stonden de Japanners al aan kop met hun auto, de Tokai Challenger. Het Nuon Solar Team van de Delftse Studenten won de afgelopen vier edities van de race.
Een woordvoerster meldt dat het team dolblij is, ondanks dat het de race niet won. 'Door een crash vlak voor de wedstrijd waren we maar net op tijd klaar voor de race. We hadden daardoor onvoldoende tijd voor de laatste tests, waardoor tijdens de race bleek dat de zonnepanelen niet alle energie leverden. De tweede plek is daarom een prestatie waar we heel blij mee zijn.'
Voor Nederland doet ook nog een team mee van de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool, de 21Revolution. Dat team ligt ondanks een crash op dinsdag momenteel elfde.
Bron: Gooi- en Eemlander