Vliegen op zonne-energie

Vliegen op zonne-energie: Solar Impulse Testvlucht in 2010. Bertrand Piccard, zoon van de oceanograaf Jacques Piccard de grote man achter het project Solar Impulse. In mei 2010 is het plan om een eerste echte testvlucht te gaan maken met het vliegtuig op zonne-energie.

De Solar Impulse is een vliegtuig met zonnepanelen dat dag en nacht zal kunnen vliegen zonder brandstof, alleen aangedreven door de zon. Het ziet eruit als een gigantisch zweefvliegtuigje met enorme vleugels van 63,4 meter waarop 250 m2 zonnepanelen gemonteerd zijn. Het vliegtuig van 1600 kg heeft de spanwijdte van een Airbus A340.

Vliegen op zonne-energie
Commercieel vliegen zonder brandstof is vooralsnog een utopie. Een project van de Zwitser Bertrand Piccard brengt dat droombeeld echter een stapje dichterbij. Om aan te tonen wat alternatieve energie als voortstuwingsbron kan betekenen, richtte hij in 2003 de Solar Impulse Foundation (SIF) op. „Omdat het bijna ondenkbaar is dat de mensheid zal accepteren dat haar levensstandaard omlaaggaat, moeten we efficiënte vervoersmiddelen en apparatuur ontwikkelen die minder brandstof consumeren”, is de overtuiging van Piccard. „Tegelijk moet we alternatieve energiebronnen verder ontwikkelen, in het bijzonder zonne-energie.”
Lees het hele artikel: refdag.nl/artikel/1460411/Vliegen+op+zonne-energie.html

Kijk  op: www.elektrischvliegen.nl