VS bouwt windmolenpark voor oostkust

vrijdag, 30 april 2010 15:17

De Amerikaanse regering heeft gisteren ingestemd met de bouw van het eerste Amerikaanse windenergiepark op zee, een omstreden project aan de oostkust van de VS.

Lees meer: VS bouwt windmolenpark voor oostkust

   

Fryslân lonkt naar windenergie op zee

woensdag, 11 november 2009 08:26

De provincie Fryslân onderzoekt de mogelijkheden om te investeren in windenergie op zee. Met het Duitse bedrijf BARD zijn op ambtelijk niveau gesprekken gevoerd over participatie in een windpark op ruim 50 kilometer ten noorden van Schiermonnikoog.

Lees meer: Fryslân lonkt naar windenergie op zee

   

Reactie Zeekracht en Natuur en Milieu op vergunningen voor nieuwe windparken op zee

zondag, 08 november 2009 21:23

`Het eerste windmolenpark waarin Zeekracht gaat participeren is vandaag een stap dichterbij gekomen. Als alles verder voorspoedig verloopt, kan de bouw binnen drie jaar starten.' Dat zegt een verheugde Mirjam de Rijk, directeur van Stichting Natuur en Milieu. Zij reageert hiermee op de (ontwerp)vergunningen voor windparken op zee die vandaag zijn toegekend aan ondermeer Eneco, waar Zeekracht mee samen werkt.

Lees meer: Reactie Zeekracht en Natuur en Milieu op vergunningen voor nieuwe windparken op zee

   

Windenergie levert banen op, blijkt in Flevoland

zondag, 08 november 2009 18:44

Als Flevoland haar ambities rond windenergie waarmaakt, telt de provincie op termijn ruim 1.900 fulltime functies in die sector. Dat blijkt uit het onderzoek 'Spin-off Windenergie' dat is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van LNV en de provincie Flevoland. Het rapport laat ook zien dat windenergie de bedrijfsvoering van veel agrarische bedrijven positief beïnvloedt.

Lees meer: Windenergie levert banen op, blijkt in Flevoland

   

Onderzoek naar stimuleringsregeling voor windenergie

zondag, 08 november 2009 17:04

SDE biedt markt onvoldoende mogelijkheden. Ongeveer de helft van de geanalyseerde windenergieprojecten op land zal niet worden gerealiseerd met de stimuleringsregeling SDE, zoals die per 1 april in moet gaan.

Lees meer: Onderzoek naar stimuleringsregeling voor windenergie