Tweede Kamer vertraagt overstap van gas naar duurzaam

woensdag, 05 april 2017 21:49

Terwijl de kabinetsformatie zich in een pril stadium bevindt, dreigt de Tweede Kamer de weg af te sluiten naar een snelle overstap van gas op duurzame energie. Woensdag stelde de vaste Kamercommissie Economische Zaken voor om een pakket aanpassingen van de Gaswet controversieel te verklaren.

Lees meer: Tweede Kamer vertraagt overstap van gas naar duurzaam

   

Shell voor de rechter in vervuilingszaak Nigeria

woensdag, 23 november 2016 08:53

Oliegigant Shell moet donderdag bij het Gerechtshof in Den Haag toelichten waarom het verzuimd heeft om bepaalde relevante informatie te verstrekken in de rechtszaak die Milieudefensie en vier Nigeriaanse boeren in 2008 tegen het bedrijf aanspanden wegens olievervuiling.

Lees meer: Shell voor de rechter in vervuilingszaak Nigeria

   

Kayaktivisten protesteren in Helsinki

woensdag, 08 juli 2015 10:20

Kayaktivisten protesteren in Helsinki tegen noordpoolplannen Shell - Zo’n 1000 mensen, waaronder 12 Greenpeace kayaktivisten uit Nederland, komen vandaag samen in Helsinki om te protesteren tegen de Finse betrokkenheid bij de controversiële plannen van Shell om naar olie te boren in het kwetsbare Noordpoolgebied.

Lees meer: Kayaktivisten protesteren in Helsinki

   

GroenLinks: auto's niet laten rijden op voedsel

donderdag, 11 juli 2013 09:54

"Voedselgewassen horen niet thuis in auto's", stelt GroenLinks-Europarlementarier Bas Eickhout. "Veel van de biobrandstoffen die nu in de tank belanden, nemen arme mensen het brood uit de mond of leiden tot grootschalige kap van tropische regenwouden.

Lees meer: GroenLinks: auto's niet laten rijden op voedsel

   

Shell gokt met geld aandeelhouders op Noordpool

dinsdag, 21 mei 2013 10:41

2012 gaat voor Shell de geschiedenisboeken in als rampjaar. Het miljarden verslindende project op de Noordpool liep uit op een totale mislukking die wereldwijd breed de publiciteit haalde. Toch wil Shell het financieel ongewisse en ecologisch onverantwoorde avontuur in Rusland voortzetten.

Lees meer: Shell gokt met geld aandeelhouders op Noordpool

   

Natuurmonumenten werkt samen met Greenchoice

zondag, 16 december 2012 09:58

Natuurmonumenten en Greenchoice hebben deze week hun handtekening gezet onder een samenwerkingsverband. Doel is het gebruik van 100% groene stroom stimuleren.

Lees meer: Natuurmonumenten werkt samen met Greenchoice

   

Energiebesparingswedstrijd van start

dinsdag, 20 november 2012 11:37

Halvering stroomverbruik huishoudens haalbaar. Op woensdag 21 november gaat de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland van start: het ‘HIER Klimaatstraatfeest’. Tijdens deze wedstrijd besparen Nederlanders samen met hun buren energie én geld.

Lees meer: Energiebesparingswedstrijd van start

   

Nederland zakt weg op markt schone technologie

dinsdag, 05 juni 2012 08:58

Nederland dreigt internationaal de boot te missen op de markt voor schone energietechnologie. Op de wereldranglijst zakt ons land van de 18de naar de 21ste plek. De Nederlandse industrie voor bijvoorbeeld de bouw van windparken, systemen voor zonne-energie en energiebesparing daalde in 2011 fors.

Lees meer: Nederland zakt weg op markt schone technologie

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL