Eerste natte biomassafabriek geopend

dinsdag, 13 september 2016 18:04

Van champignons naar energie: eerste natte biomassafabriek geopend - Biologisch afval van de champignonkweek omzetten in compost, brandstof en duurzame warmte en zodoende jaarlijks miljoenen kubieke meters aardgas besparen.

Lees meer: Eerste natte biomassafabriek geopend

   

Geen rem op gebruik voedselgewassen als biobrandstof

donderdag, 12 december 2013 19:09

Europese ministers weigeren rem te zetten op voedsel in benzinetank Milieudefensie wel positief over inzet minister Kamp.

Lees meer: Geen rem op gebruik voedselgewassen als biobrandstof

   

Biomassa voor duurzame warmte

maandag, 02 april 2012 17:22

Stadsverwarming Purmerend: biomassa van Staatsbosbeheer voor duurzame warmte. Met ingang van 2014 levert Staatsbosbeheer jaarlijks 100.000 ton biomassa aan Stadsverwarming Purmerend voor de opwekking van duurzame warmte. Met ingang van 2014 levert Staatsbosbeheer jaarlijks 100.000 ton biomassa aan SVP voor de opwekking van duurzame warmte.

Lees meer: Biomassa voor duurzame warmte

   

“Stop met vliegen op biokerosine”

donderdag, 12 januari 2012 10:19

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa beëindigt morgen met een intercontinentale vlucht van Frankfurt naar Washington voorlopig haar testprogramma van vluchten op biokerosine.

Lees meer: “Stop met vliegen op biokerosine”

   

Subsidie voor groen gas

vrijdag, 11 maart 2011 17:07

Het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie heeft eind december een subsidie van ruim 2,2 miljoen euro toegekend aan de samenwerkende groen gas hubs in Noord-Nederland. Hiermee kunnen de groen gas hubs sneller investeren in onderzoek en ontwikkeling van hun plannen.

Lees meer: Subsidie voor groen gas

   

Europese plannen bio-energie zijn rampzalig

donderdag, 11 november 2010 01:09

Europese plannen bio-energie zijn rampzalig voor mens en milieu. Oproep aan EU om regelgeving aan te passen. Een Europese richtlijn om het gebruik van biobrandstoffen te stimuleren kan leiden tot de verwoesting van duizenden vierkante kilometers regenwoud en de extra uitstoot van miljoenen tonnen CO2.

Lees meer: Europese plannen bio-energie zijn rampzalig

   

'Jacht naar biobrandstof in Afrika loopt uit de hand'

woensdag, 01 september 2010 16:11

'Europese jacht naar biobrandstof in Afrika loopt uit de hand'. In de oneindige zoektocht naar biobrandstoffen zetten steeds meer Europese en Chinese bedrijven voet aan grond in Afrika.

Lees meer: 'Jacht naar biobrandstof in Afrika loopt uit de hand'

   

Biobrandstof uit kweekalgen binnen 10-15 jaar

dinsdag, 31 augustus 2010 08:32

Binnen 10-15 jaar kan er duurzaam en rendabel biobrandstof uit kweekalgen worden geproduceerd. Dit stellen Rene Wijffels, hoogleraar bioprocestechnologie en Maria Barbosa, onderzoeker bij Food & Biobased Research in een publicatie van het laatste nummer in het tijdschrift Science.

Lees meer: Biobrandstof uit kweekalgen binnen 10-15 jaar

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL