Tweede Kamer vertraagt overstap van gas naar duurzaam

woensdag, 05 april 2017 21:49

Terwijl de kabinetsformatie zich in een pril stadium bevindt, dreigt de Tweede Kamer de weg af te sluiten naar een snelle overstap van gas op duurzame energie. Woensdag stelde de vaste Kamercommissie Economische Zaken voor om een pakket aanpassingen van de Gaswet controversieel te verklaren.

Lees meer: Tweede Kamer vertraagt overstap van gas naar duurzaam

   

Shell voor de rechter in vervuilingszaak Nigeria

woensdag, 23 november 2016 08:53

Oliegigant Shell moet donderdag bij het Gerechtshof in Den Haag toelichten waarom het verzuimd heeft om bepaalde relevante informatie te verstrekken in de rechtszaak die Milieudefensie en vier Nigeriaanse boeren in 2008 tegen het bedrijf aanspanden wegens olievervuiling.

Lees meer: Shell voor de rechter in vervuilingszaak Nigeria

   

Eerste natte biomassafabriek geopend

dinsdag, 13 september 2016 18:04

Van champignons naar energie: eerste natte biomassafabriek geopend - Biologisch afval van de champignonkweek omzetten in compost, brandstof en duurzame warmte en zodoende jaarlijks miljoenen kubieke meters aardgas besparen.

Lees meer: Eerste natte biomassafabriek geopend

   

Kayaktivisten protesteren in Helsinki

woensdag, 08 juli 2015 10:20

Kayaktivisten protesteren in Helsinki tegen noordpoolplannen Shell - Zo’n 1000 mensen, waaronder 12 Greenpeace kayaktivisten uit Nederland, komen vandaag samen in Helsinki om te protesteren tegen de Finse betrokkenheid bij de controversiële plannen van Shell om naar olie te boren in het kwetsbare Noordpoolgebied.

Lees meer: Kayaktivisten protesteren in Helsinki

   

Geen rem op gebruik voedselgewassen als biobrandstof

donderdag, 12 december 2013 19:09

Europese ministers weigeren rem te zetten op voedsel in benzinetank Milieudefensie wel positief over inzet minister Kamp.

Lees meer: Geen rem op gebruik voedselgewassen als biobrandstof

   

GroenLinks: auto's niet laten rijden op voedsel

donderdag, 11 juli 2013 09:54

"Voedselgewassen horen niet thuis in auto's", stelt GroenLinks-Europarlementarier Bas Eickhout. "Veel van de biobrandstoffen die nu in de tank belanden, nemen arme mensen het brood uit de mond of leiden tot grootschalige kap van tropische regenwouden.

Lees meer: GroenLinks: auto's niet laten rijden op voedsel