Europarlement wil verbod op pesticiden schadelijk voor bijen

zondag, 04 maart 2018 12:16

Als het aan het Europarlement ligt, komt er een verbod op neonicotinoïden en andere 'systemische' pesticiden die schadelijk zijn voor bijen. Het Europees Parlement stemt donderdagmiddag over de oproep, maar het voorstel heeft nu al de steun van alle grote fracties.

Lees meer: Europarlement wil verbod op pesticiden schadelijk voor bijen

   

Milieuorganisaties willen oerwoudvrije Magnum

donderdag, 06 juni 2013 08:43

Milieudefensie en Jongeren Milieu Actief starten vandaag een handtekeningenactie om Unilever ertoe te bewegen oerwoudvrije Magnums te gaan produceren.

Lees meer: Milieuorganisaties willen oerwoudvrije Magnum

   

Over het Food Film Festival

woensdag, 08 februari 2012 18:35

Het Food Film Festival is een driedaags festival over alles wat met eten te maken heeft: eten in de breedste zin van het woord. Er is ontzettend veel over voedsel te vertellen en tegelijkertijd vertelt hoe en wat we eten ontzettend veel over ons. Eten is cultuur, eten is identiteit.

Lees meer: Over het Food Film Festival

   

Herstel visbestanden MSC-keurmerk aangetoond

woensdag, 11 januari 2012 14:02

Visserijen die het keurmerk voor duurzame wilde visserij van de Marine Stewardship Council (MSC) verkrijgen, laten aantoonbaar betere milieuresultaten zien. Visbestanden groeien, bijvangsten verminderen en zeebodems krijgen bescherming.

Lees meer: Herstel visbestanden MSC-keurmerk aangetoond

   

23 Natura 2000-gebieden definitief aangewezen

donderdag, 30 december 2010 20:56

Staatssecretaris Bleker heeft 23 Natura 2000-gebieden definitief aangewezen. Van de 162 gebieden op land en 4 gebieden op zee zijn nu 56 gebieden definitief aangewezen.

Lees meer: 23 Natura 2000-gebieden definitief aangewezen

   

“Streep door EHS is historische vergissing”

zondag, 26 december 2010 12:50

Het stopzetten van de aanleg van de Ecologische Hoofdstructuur is een historische vergissing. De voorzitter van het Nationaal Groenfonds, prof. mr. Pieter van Vollenhoven zei dit vanmorgen in Vara’s Vroege Vogels op Radio 1, als kritiek op het huidige kabinetsbeleid.

Lees meer: “Streep door EHS is historische vergissing”

   

Nieuw bos op vliegbasis Soesterberg

dinsdag, 19 oktober 2010 12:51

Op zaterdag 30 oktober wordt op het voormalig vliegbasis Soesterberg een nieuw bos aangeplant. Het leuke van dit nieuwe bos is dat de eerste 200 bomen geplant worden door mensen met de achternaam Bos of Bosch. Het Bos-bos is een cadeau van de Koninklijke Nederlandse Bosbouwvereniging (KNBV).

Lees meer: Nieuw bos op vliegbasis Soesterberg

   

Bouw Aardehuizen Olst weer een stap dichterbij

maandag, 21 juni 2010 22:02

Op maandag 21 juni vindt de ondertekening plaats van een samenwerkingsovereenkomst tussen Vereniging Aardehuis, SallandWonen en de gemeente Olst-Wijhe. Hierin spreken de partijen hun samenwerking uit voor de ontwikkeling van het project Aardehuizen in Olst.

Lees meer: Bouw Aardehuizen Olst weer een stap dichterbij

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL