Europarlement wil verbod op pesticiden schadelijk voor bijen

zondag, 04 maart 2018 12:16

Als het aan het Europarlement ligt, komt er een verbod op neonicotinoïden en andere 'systemische' pesticiden die schadelijk zijn voor bijen. Het Europees Parlement stemt donderdagmiddag over de oproep, maar het voorstel heeft nu al de steun van alle grote fracties.

Lees meer: Europarlement wil verbod op pesticiden schadelijk voor bijen

   

Waternavel bezorgt Brabantse waterschappen veel werk

dinsdag, 25 augustus 2015 08:53

De waterplant, de grote waternavel, bezorgt waterschappen Aa en Maas en De Dommel handenvol werk. Honderden kilo’s van het plantje worden deze dagen uit sloten en vaarten geschept.

Lees meer: Waternavel bezorgt Brabantse waterschappen veel werk

   

Milieuorganisaties willen oerwoudvrije Magnum

donderdag, 06 juni 2013 08:43

Milieudefensie en Jongeren Milieu Actief starten vandaag een handtekeningenactie om Unilever ertoe te bewegen oerwoudvrije Magnums te gaan produceren.

Lees meer: Milieuorganisaties willen oerwoudvrije Magnum

   

Boek ‘Nachtvlinders belicht’ verschenen

woensdag, 06 maart 2013 23:59

Dynamisch, belangrijk, bedreigd - Nachtvlinders zijn prachtige insecten met een intrigerende leefwijze en een grote ecologische betekenis. Het gaat echter niet goed met de nachtvlinders in ons land.

Lees meer: Boek ‘Nachtvlinders belicht’ verschenen

   

Over het Food Film Festival

woensdag, 08 februari 2012 18:35

Het Food Film Festival is een driedaags festival over alles wat met eten te maken heeft: eten in de breedste zin van het woord. Er is ontzettend veel over voedsel te vertellen en tegelijkertijd vertelt hoe en wat we eten ontzettend veel over ons. Eten is cultuur, eten is identiteit.

Lees meer: Over het Food Film Festival

   

'Economie kansloos zonder ecologie'

maandag, 06 februari 2012 17:48

In 2020 moet biodiversiteitsverlies tot stoppen zijn gebracht en in 2030 moet de ecologische voetafdruk van de consument zijn gehalveerd. Dat advies geeft de Taskforce Biodiversiteit en Natuurlijke Hulpbronnen aan de regering middels het rapport Groene Groei, investeren in biodiversiteit en natuurlijke hulpbronnen.

Lees meer: 'Economie kansloos zonder ecologie'