ZDF maakt reportage over duurzame verpakkingen

De Duitse nationale tv-zender ZDF heeft maandag 14 januari een bezoek gebracht  aan Eosta, de in Nederland gevestigde Europese distributeur van biologisch groente en fruit. De cameraploeg kwam opnames maken voor een reportage over bioplastics. Eosta is al jaren een koploper in de zoektocht naar duurzame alternatieven voor de gebruikelijke verpakkingsmaterialen, in de persoon van verpakkingsexpert Paul Hendriks: "Verreweg de meeste plastics worden nog steeds van aardolie gemaakt. Wij werken al jaren met materiaal uit hernieuwbare bronnen. Dat is een principiële keuze."

De reportage werd gemaakt voor het programma Zoom, dat doorgaans de kritische insteek kiest. Michael Wilde, Manager Communicatie en Duurzaamheid: "Wij zijn niet bang voor kritische vragen. De markt voor duurzame verpakkingsmaterialen staat nog steeds in de kinderschoenen, dus we volgen niet de makkelijkste weg. We hebben ons einddoel nog niet bereikt. Maar we zijn ervan overtuigd dat we de goede weg hebben gekozen. We hopen dat dit in de reportage zal overkomen!"

Het programma zal worden uitgezonden op de ZDF op woensdag 27 februari, om 22.45 uur.

Eosta is Europees marktleider in biologische groente en fruit en is gevestigd in Waddinxveen, met logistieke knooppunten in verschillende landen. Duitsland is de belangrijkste afzetmarkt. Eosta profileert zich met het "trace & tell" merk Nature & More, dat het verhaal van de teler transparant maakt via internet. Op deze manier wil Eosta de anonimiteit van het winkelschap doorbreken. Directeur en oprichter Volkert Engelsman is tevens lid van de World Board van IFOAM, de internationale  koepel van de biologische beweging. Zie ook www.natureandmore.com.