Fair Wear groeit stevig door

De Fair Wear Foundation (FWF) groeit nog steeds stevig door. Afgelopen december werd het Zwitserse merk Manroof lid, een handelsfirma, gespecialiseerd in de productie van T-shirts en lanyards. Zij ontvangen voor het grootste deel orders voor promotionele kleding en andere artikelen. Manroof was hiermee de vierde Zwitserse deelnemer van FWF.

Begin 2009 volgde alweer het vijfde Zwitserse bedrijf: Blackout. Dit bedrijf is opgericht in 1963 onder de naam Metzler-Tekstil en is in 1990 doorgegroeid tot het huidige modebedrijf. Momenteel heeft Blackout 70 winkels door heel Zwitserland en zo’n 380 werknemers. De keten verkoopt trendy kleding voor de jonge en modebewuste consument.

Begin december had het private label Du Pon & de Bruin zich aangesloten bij FWF. Zij ontwerpen en fabriceren dameskleding voor toonaangevende grootwinkelbedrijven in heel Europa. Daarnaast is ook het het private label bedrijf ECC Couture lid geworden. Deze onderneming bestaat al meer dan 25 jaar, en is het moederbedrijf van modemerk Culture, gespecialiseerd in kwalitatieve shirts voor het midden- en hoogsegment.

In de groep voor professionele kleding, werk- en bedrijfskleding heeft de Kwintet Group de FWF versterkt. Dit bedrijf heeft een indrukwekkende portfolio met 21 merknamen, waaronder Fristads, B&C, Kansas, Wenaas, KLM, Hejco en A-Code Active Wear. Kwintet heeft een significante marktpositie in Duitsland, de Benelux, Frankrijk en Engeland.
Bron: groenhetnieuwezwart.nl