Boerderij op Noordzee oogst eerste zeewier

donderdag, 04 juni 2015 06:15

Tien kilometer uit de kust van Texel, vlak boven de ‘Razende Bol’ wordt vandaag het eerste zeewier van de Nederlandse Noordzee geoogst. Het betreft een ‘testboerderij’ die in november afgelopen jaar is gestart.

Lees meer: Boerderij op Noordzee oogst eerste zeewier

   

'Wereldwijde primeur volledig plantaardige brug'

zaterdag, 18 oktober 2014 09:04

Met de toekenning van de onderzoekssubsidie van ruim 3 ton van Stichting Innovatie Alliantie (SIA) is de komst van een brug die compleet bestaat uit plantenmateriaal een grote stap dichterbij.

Lees meer: 'Wereldwijde primeur volledig plantaardige brug'

   

25-jarig jubileum Max Havelaar

dinsdag, 12 november 2013 12:15

Stichting Max Havelaar viert op 14 november 2013 haar 25-jarig jubileum met een congres getiteld ‘Smallholder Innovations’. Tijdens de dag staan de innovaties van het Fairtrade keurmerk en boeren centraal.

Lees meer: 25-jarig jubileum Max Havelaar

   

EU-zadenverordening

maandag, 06 mei 2013 21:55

EU-zadenverordening bedreigt biodiversiteit en soevereiniteit voedselproductie - De Europese Commissie lanceert vandaag voorstellen voor nieuwe wetgeving omtrent de productie en handel in zaden van planten en/of landbouwgewassen.

Lees meer: EU-zadenverordening

   

In Nederland is 41% van de palmolie duurzaam

woensdag, 24 april 2013 13:10

In Nederland is 41% van de palmolie die wordt gebruiktin de voedingsmiddelen- en diervoederindustrie duurzaam.Dit meldt de Task Force Duurzame Palmolie in haar tweede jaarrapportage die vandaag is verschenen. Dit is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Lees meer: In Nederland is 41% van de palmolie duurzaam

   

ZDF maakt reportage over duurzame verpakkingen

woensdag, 16 januari 2013 22:23

De Duitse nationale tv-zender ZDF heeft maandag 14 januari een bezoek gebracht  aan Eosta, de in Nederland gevestigde Europese distributeur van biologisch groente en fruit. De cameraploeg kwam opnames maken voor een reportage over bioplastics.

Lees meer: ZDF maakt reportage over duurzame verpakkingen

   

Rondetafelconferentie over duurzame palmolie

vrijdag, 28 september 2012 13:51

Van 30 oktober tot en met 1 november 2012 zullen meer dan 100 eminente woordvoerders van belanghebbenden uit de hele palmoliesector de historische 10de jaarlijkse rondetafelconferentie over duurzame palmolie (RT10) bijwonen in hotel Resorts World Sentosa, Singapore.

Lees meer: Rondetafelconferentie over duurzame palmolie

   

Landbouw op daken wereldwijd in opmars

vrijdag, 18 mei 2012 07:53

Landbouw is niet langer een activiteit die zich beperkt tot het platteland. Ook in de stad duiken steeds meer moestuinen op. In bloempotten of bakken op het terras, maar evengoed in echte tuinen op platte daken. Greenmarx, ontwikkelaar van zonnestroomprojecten, wil groentetuinen aanleggen op de daken van bedrijven, rusthuizen en overheidsgebouwen.

Lees meer: Landbouw op daken wereldwijd in opmars

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL