Feestelijke opening kassen op Landgoed Jachtslot de Mookerheide

dinsdag, 22 november 2016 22:31

De monumentale kassen bij Landgoed Jachtslot De Mookerheide zijn weer in hun oude glorie hersteld. Hiermee heeft het landgoed weer een deel van zijn bijzondere grandeur teruggekregen.

Lees meer: Feestelijke opening kassen op Landgoed Jachtslot de Mookerheide

   

Feestelijke stemming bij start Brabantse Natuurpoorten

maandag, 18 april 2016 16:31

In een feestelijke stemming hebben vertegenwoordigers van de provincie, gemeenten, recreatieondernemers en natuurbeheersorganisaties vanmiddag de totstandkoming van dertig Natuurpoorten in Noord-Brabant gevierd.

Lees meer: Feestelijke stemming bij start Brabantse Natuurpoorten

   

Is Nederland in 2020 de Green Valley van de wereld?

maandag, 04 november 2013 10:20

14de Nationaal Sustainability Congres over kansen creëren met verduurzaming economie – “Wil Nederland een rol van betekenis blijven spelen in de wereldeconomie, dan hebben we een stevig groen innovatiebeleid nodig”, aldus het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een recente aanbeveling.

 

Lees meer: Is Nederland in 2020 de Green Valley van de wereld?

   

Nieuwe beginselenvoor duurzame ontwikkeling

woensdag, 14 november 2012 10:56

Groots congres en opening Amsterdamse beurs in teken van The Revitalization of Sustainability. Veertig jaar na het verschijnen van ‘Grenzen aan de Groei’, het bekende rapport van de Club van Rome, en vijfentwintig jaar na het Brundlandt-rapport ‘Our Common Future’, is de tijd rijp voor nieuwe beginselen/kaders voor duurzame ontwikkeling.

Lees meer: Nieuwe beginselenvoor duurzame ontwikkeling

   

Percentage duurzame palmolie Nederland 21 procent

donderdag, 29 maart 2012 18:38

De Roundtable On Sustainable Palm Oil (RSPO) heeft vandaag het werk van de Nederlandse Task Force Duurzame Palmolie geprezen, vanwege de goede resultaten en de voorbeeldfunctie voor andere landen. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst in Nieuwspoort, waar de Task Force, een initiatief van het productschap MVO, haar Jaarrapportage 2011 overhandigde aan Henk Bleker; Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Lees meer: Percentage duurzame palmolie Nederland 21 procent

   

Inzamelingsregeling voor oude lampen verplichten

maandag, 27 februari 2012 13:22

De Nederlandse overheid moet retailers die lampen verkopen, verplichten om oude exemplaren altijd in te nemen voor recycling, ook als de klant geen nieuwe lamp koopt. De nieuwe Europese regelgeving stelt dit alleen verplicht voor winkels met een oppervlakte van 400m2 of meer aan elektrische apparatuur.

Lees meer: Inzamelingsregeling voor oude lampen verplichten

   

Gezamenlijke duurzaamheidinitiatieven

donderdag, 26 mei 2011 23:39

Overheid, bedrijfsleven, wetenschap en milieubeweging lanceren gezamenlijk duurzaamheidinitiatieven. Waar het Kabinet verzaakt, leidt Green Economic Forum tot een concreet plan van aanpak. 

Lees meer: Gezamenlijke duurzaamheidinitiatieven

   

Eerste gecertificeerde milieubewuste universiteit

zondag, 16 januari 2011 10:21

Radboud Universiteit eerste gecertificeerde milieubewuste universiteit. De Radboud Universiteit Nijmegen heeft, als eerste Nederlandse universiteit, het ISO 14001 certificaat voor milieuzorg ontvangen. Daarmee wordt door een onafhankelijke, certificerende instantie vastgesteld dat de Radboud Universiteit een milieubewuste universiteit is.

Lees meer: Eerste gecertificeerde milieubewuste universiteit

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL