Feiten en cijfers over natuur, milieu en ruimte in een nieuw jasje

donderdag, 28 juli 2016 11:57

Voor iedereen op zoek naar feiten en cijfers over het milieu, de natuur, en ruimtelijke inrichting is er de website Compendium voor de Leefomgeving (www.clo.nl). Op 14 juni is een compleet nieuwe versie van dit online naslagwerk gelanceerd.

Lees meer: Feiten en cijfers over natuur, milieu en ruimte in een nieuw jasje

   

Nederland wil omstreden houtkeurmerk goedkeuren

maandag, 07 oktober 2013 16:17

Het Wereld Natuur Fonds, Milieudefensie en het Nederlands Centrum Inheemse Volkeren (NCIV) zijn verbijsterd over het voornemen van Staatssecretaris Mansveld om het omstreden Maleisische houtkeurmerk MTCS toe te laten tot het duurzaam inkoopbeleid van de Nederlandse overheid.

Lees meer: Nederland wil omstreden houtkeurmerk goedkeuren

   

In Zoetermeer, e-waste inzamelcampagne

woensdag, 28 november 2012 10:03

Wethouder Klaasjan de Jong gaf vandaag op het Stadhuisplein het startsein voor de campagne ‘Zoetermeer maakt van e-waste een prijzenfeest’. Inwoners maken vanaf nu kans op diverse prijzen in ruil voor hun afgedankte apparaten.

Lees meer: In Zoetermeer, e-waste inzamelcampagne

   

Kamermeerderheid onderwijs duurzame economie

maandag, 19 november 2012 12:17

Een overduidelijke kamermeerderheid wil rol onderwijs voor duurzame economie, D66, Groenlinks en Christen Unie hebben meest concrete plannen.
Negen van de elf politieke partijen in de Tweede Kamer zien onderwijs als belangrijke motor voor het versnellen van de duurzame economie (VVD, PvdA, SP, CDA, D66, CU, GL, SGP en PvdD).

Lees meer: Kamermeerderheid onderwijs duurzame economie

   

Nieuw stelstel mestverwerking

zaterdag, 24 maart 2012 09:06

Veehouders mogen straks niet meer mest produceren dan ze op eigen grond en via vaste contracten kwijt kunnen. Het kabinet streeft naar een duurzaam evenwicht tussen mestproductie en mestafzet. De ministerraad heeft ingestemd met een wetswijziging van staatssecretaris Bleker (EL&I) en staatssecretaris Atsma (IenM).

Lees meer: Nieuw stelstel mestverwerking

   

Versterking samenwerking bij Biobased Economy

zaterdag, 04 februari 2012 12:24

Versterking van Duits-Nederlandse samenwerking bij Biobased Economy - Tijdens een Rondetafelgesprek over Nederlands-Duitse samenwerking op het gebied van biobased economy in Berlijn is afgesproken dat Nederland en Duitsland samen optrekken op het gebied van duurzaamheid en ontwikkeling van duurzame biomassa en het gezamenlijk opzetten van business cases.

Lees meer: Versterking samenwerking bij Biobased Economy

   

Amsterdamse subsidies voor groene daken centraal

woensdag, 16 november 2011 15:34

De Amsterdamse fractie van de Partij voor de Dieren wil dat alle Amsterdamse subsidies voor groene daken en gevels vanaf 2012 centraal worden geregeld. De partij vindt het in deze tijd van crisis onhoudbaar dat er verschillende potjes bestaan met hetzelfde doel.

Lees meer: Amsterdamse subsidies voor groene daken centraal

   

Primeurs op tweede Drive4Electric vriendenclub

woensdag, 19 oktober 2011 14:35

Drive4Electric, het projectbureau van de Provincie Fryslân ter bevordering van elektrische mobiliteit, organiseert donderdag 27 oktober 2011 de tweede editie van de Drive4Electric vriendenclub. Deze netwerkbijeenkomst staat in het teken van diverse primeurs.

Lees meer: Primeurs op tweede Drive4Electric vriendenclub

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL