Centrum voor Ambachtseconomie van start

Zesendertig ambachtelijke brancheorganisaties hebben vorige  week het Centrum voor Ambachtseconomie opgericht. 250.000 kleinschalige ambachtelijke ondernemingen krijgen hiermee een modern en digitaal ondersteuningscentrum waarvoor ze zelf kiezen.

Voor een jaarlijkse bijdrage van rond de 30 euro ontvangen ondernemers branche specifieke ondersteuning om meer klanten en omzet te genereren en te voldoen aan verplichte wet- en regelgeving.

 

Online video over het Centrum voor Ambachtseconomie
https://www.youtube.com/watch?v=XPeNv6DJBoE

Reactie politiek

Agnes Mulder, Tweede Kamerlid voor het CDA

“Het is heel belangrijk dat er een Centrum voor Ambachtseconomie komt. Het gaat in deze sector om kleine bedrijven, eenmanszaken en zzp’ers en dan is het heel lastig om jouw onderwerp voor het voetlicht te krijgen in Den Haag. Het Centrum kan ambachtelijke ondernemers daar heel goed bij helpen.”

Sharon Gesthuizen, SP Tweede Kamerlid

“De prioriteit van het Centrum voor Ambachtseconomie moet komen te liggen bij het werven van voldoende geschoolde werknemers. De komende jaren hebben we tekorten van 10 duizenden tot 100 duizend werknemers in de ambachtseconomie, mensen die iets kunnen, mensen die iets maken. Die moeten we werven.”