Consument kiest liever komkommer zonder plastic

woensdag, 08 juli 2015 10:24

Driekwart van de consumenten kiest liever voor onverpakte groenten, in plaats van in plastic verpakte. Dat blijkt uit onderzoek van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal, uitgevoerd door Motivaction. Mensen zien verpakkingen als overbodig, terwijl ze vaak een belangrijke functie hebben.

Lees meer: Consument kiest liever komkommer zonder plastic

   

Vleesetiket moet vertellen hoe dieren leefden

zaterdag, 14 februari 2015 09:53

Deze week stemde het Europees parlement voor het verplicht, op het etiket, vermelden van het land van herkomst van vlees dat in andere producten verwerkt is. Al eerder besloot Europa dat een dergelijke vermelding verplicht is voor verpakt, vers vlees.

Lees meer: Vleesetiket moet vertellen hoe dieren leefden

   

Samen aan de slag voor een gezonder Nederland

vrijdag, 23 januari 2015 11:23

Vandaag start de verspreiding van Gezonder Mag., een special over gezondere voeding. Gezonder Mag. is een initiatief van Stichting Ik Kies Bewust, de organisatie achter het Vinkje.

Lees meer: Samen aan de slag voor een gezonder Nederland

   

De schatten van de kringloop

maandag, 29 september 2014 09:50

In de ruim180 kringloopwinkels die zijn aangesloten bij de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN)  is het zaterdag 4 oktober as. door het hele land weer Nationale Kringloopdag. Een gezellige dag vol acties, kortingen en activiteiten allemaal in het thema van dit jaar; ‘schat zoeken’.

Lees meer: De schatten van de kringloop

   

Duurzaam consumeren

zondag, 19 januari 2014 11:39

Duurzaam consumeren is consumeren zonder dat dit nadelig is voor mens en milieu. Rekening houden met hoe producten zijn gemaakt. Niet meer gebruiken dan nodig is. En zorgen dat producten na gebruik een goede bestemming krijgen.

Lees meer: Duurzaam consumeren

   

Kringloopbranche voortdurend in ontwikkeling

maandag, 19 augustus 2013 08:48

Introductie Keurmerk Kringloopbedrijven® maakt het onderscheid - De kringloopbranche draagt nog te vaak een stoffig imago met zich mee. Echter de branche is voortdurend in ontwikkeling naar een steeds meer professionelere branche, waar de oorspronkelijke doelstellingen nog altijd stevig overeind staan.

Lees meer: Kringloopbranche voortdurend in ontwikkeling

   

Consumenten willen wel duurzaam consumeren

maandag, 11 februari 2013 19:02

Duurzamer consumeren? Ja, als anderen dat ook doen en liever zonder dwang. Veel consumenten willen hun consumptie best verduurzamen, maar verbinden daaraan wel de voorwaarde dat andere consumenten dat ook doen.

Lees meer: Consumenten willen wel duurzaam consumeren

   

Biologisch groeit flink in stagnerende foodmarkt

dinsdag, 10 mei 2011 07:31

Consumenten hebben in 2010 voor het tiende jaar op rij wéér meer biologische voeding gekocht. De omzetten stegen met ruim 13 procent. Vooral supermarkten deden goede zaken.

Lees meer: Biologisch groeit flink in stagnerende foodmarkt

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL